DB 04c no logo

e-Wind Tracking Box

Safe and Real-time Tracking

De e-Wind Tracking Box helpt bij het automatisch en veilig afhandelen van de verplaatsingen van het personeel in een windmolenpark op zee. Via een real-time overzicht kunnen kapitein en crew alle bewegingen volgen en aanpassen. Doordat de communicatie met de centrale coördinator correcter verloopt is er een aanzienlijke verhoging van de veiligheid.

Naast de volledige user-flow in kaart brengen, zorgde CIDES (Brugge) ook voor de volledige redesign van de tracking-box. Bram Robeyn werd ingeschakeld om de gebruiksvriendelijke interface te implementeren tot een werkbaar product.


Company: e-BO Enterprises

e-BO Enterprises bestaat uit een team van gepassioneerde mensen met het doel om het dagelijks leven te verbeteren aan de hand van disruptieve producten en diensten. Ze ontwikkelen steeds de beste oplossing om IT problemen en business-uitdagingen aan te pakken.

Hun producten en oplossingen zijn speciaal gericht op middelgrote ondernemingen en organisaties die hun dagelijkse werking willen optimaliseren.

17

Senior designer: Dimitri Merlin

Dimitri Merlin studeerde af als industrieel ontwerper aan de Artesis Hogeschool Antwerpen. Sinds 1999 is hij eigenaar van CIDES Product Design, een multidisciplinaire ontwerpstudio, die strategisch ontwerp, conceptdesign en engineering combineert. Elk design management project start met een grondige analyse van het bedrijf, het product, de identiteit en de context. Dit maakt het mogelijk om een duidelijk doel te stellen en een relevante ontwerpstrategie te ontwikkelen. CIDES Product Design werkt ook samen met de klant innovatieve ideeën uit, om bestaande producten te restylen of nieuwe producten te ontwerpen. Hun ontwerpen zijn bekroond met de Red Dot en de Design Plus Award.

Foto dimitri merlin GRAY

Junior Designer: Bram Robyn

Bram Robyn werd ingeschakeld om de gebruiksvriendelijke interface te implementeren tot een werkbaar product.

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.