Videos DIRKS

Designers in Residence Kortrijk video's

Designregio Kortrijk nodigt elk jaar recent afgestudeerde ontwerpers uit verschillende creatieve disciplines uit voor het Designers in Residence Kortrijkprogramma. Elk jaar wordt er een boek gemaakt met hun realisaties, maar er is ook telkens een videoreportage die de creatieve realisaties in de schijnwerpers zet.
Met trots zetten we alle video's van de afgelopen jaren in de kijker.

DIRK - 2016

Guillaume Morillon (FR), Katharina Kraus (DE) en Catherine Oldershaw (USA) werkten in 2016 aan een uniek participatief recyclageproces dat de lokale gemeenschap betrekt bij het maken van voorwerpen. Bekijk het videoverslag van hun "experimentele participatieve recycling WORKSHOP".

THE LIQUID STATE – 2017

De Liquid State verkent de sociale en fysieke grenzen om nieuwe perspectieven in onze omgeving te brengen die participatieve ervaringen genereren. Een residentieproject door ontwerpers Maria Pita Guerreiro, Sahil Thappa en Déborah Janssens. De drie designers creeërden "The Liquid Book", waarin ze hun reis vastlegden.


THE FUTURE OF SPACE – 2018

Een multidisciplinair team van ontwerpers creëerde een ruimtelijk systeem dat een verlaten industrieel gebouw in België een nieuw leven inblaast. De ontwerpers Jasna Dimitrovska, Jaenam Lim en Kazumasa Takada ontwierpen een tijdelijke ruimte voor burgers van de regio Kortrijk in een leegstaand industrieel gebouw dat ooit werd gebruikt als vlasopslagruimte.


KEEP IT TINY – 2019

De ontwerpers in Residence Kortrijk 2019 Oleksandra Gerasymchuk, Yun Pei Hsiung & Lucie Dubois verblijven Tijdens hun residentie werkten ze aan het thema Future of Domesticity, meer bepaald aan kleine woningen en kleine huisjes. Ze ontwikkelden een open source educatief bordspel dat de spelers uitdaagt om via een creatief bouwproces na te denken over de toekomst van het wonen.