Design Fusion 1

DESIGN FUSION 2021

Het Tripod-II team is verheugd u uit te nodigen voor het Design Fusion slotevenement!

De ideale gelegenheid voor u, ontwerpers, ondernemers, lokale overheden om te co-creëren door middel van een workshop, om na te denken over het thema "Design for global impact", om geïnspireerd te raken door mooie grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden en om de acties van elke partner binnen dit project te ontdekken.

De huidige context dwingt ons om dit evenement op een digitale manier te organiseren, maar interactie en inspiratie zijn prioriteiten gebleven voor het Tripod-II-organisatieteam. Het zal live worden uitgezonden in het Frans voor de Franstaligen en in het Nederlands voor de Nederlandstaligen.

Op het programma:

1. PECHA KUCHA - 'De toegevoegde waarde van ontwerp en grensoverschrijdende samenwerking via Tripod-II'
15u - 16u


De partners van Tripod-II laten u volgens het PechaKucha-concept (een korte en dynamische presentatievorm) de toegevoegde waarde van ontwerp en grensoverschrijdende samenwerking ontdekken, in het licht van de activiteiten die tijdens de gehele projectperiode zijn uitgevoerd.

In collaboration with PechaKucha Night Liège event

ONTDEK DE SPREKERS HIER

2. WORKSHOP - 'Best practices om urban design-projecten met meerdere partners op te zetten'
9u - 12u


Tijdens het Tripod-II-project hebben we diverse innovatiesessies georganiseerd waarbij ontwerpers, ondernemingen en gemeenten elkaar ontmoetten om hun ideeën te delen en samen te werken (co-creatie). Het doel daarvan was het bedenken van innovatieve oplossingen voor hun problemen en kansen.
Deze workshop, die is verdeeld in drie delen, biedt ter inleiding drie ervaringsverhalen van Franse, Vlaamse en Waalse partijen. Een ontwerper deelt zijn visie op dit partnerschap met een onderneming en een gemeente, waarna een industrieel en een vertegenwoordiger van een stad of gemeente over hun ervaringen zullen vertellen. Ze zullen de resultaten bespreken die zijn behaald in het kader van 5 projecten:
· Slimme vuilnisbakken
· Signaletiek fietsroute in het Eurometropool gebied. ’Blauw vierkant’
· Onderhoud groen in de openbare ruimte
· Zicht op de toekomst
· Gedeelde mobiliteit

Na dit uitwisselingsmoment beleven de deelnemers een online samenwerkingservaring, waarbij ze hun mening geven over de prototypen die zijn ontwikkeld tijdens de co-creatiesessies van het Tripod-II-project. Op interactieve wijze ontdekken ze verschillende voorstellen en bedenken ze verschillende oplossingen om deze ideeën in de praktijk toe te passen, waarbij ze interactieve co-creatietools gebruiken.
We sluiten af met een interactieve sessie van 30 minuten, waarin we tips & trucs met de deelnemers delen die gebaseerd zijn op onze ervaringen met het Tripod-II-project. Deze tips & trucs hebben betrekking op thema’s die de deelnemers zelf hebben gekozen (bijv. hoe kies je een ontwerper, advies om betere prototypen te maken …).

Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

SCHRIJF JE HIER IN

3. KEYNOTE SPEECH — ‘Kan ontwerp een wereldwijde impact hebben?’ , door Satyendra Pakhalé — industrieel ontwerper, oprichter van Satyendra Pakhalé Associates, Amsterdam, NL
16u - 17u30


Het beroep van ontwerper, dat rekening houdt met de sociale, economische en milieucontext, moet zich ontwikkelen om nieuwe parameters te integreren in de benadering en uitvoering van het werk. Het team van Tripod-II biedt u de kans om na te denken over de vraag ’Kan ontwerp een wereldwijde impact hebben?’ en te ontdekken hoe Satyendra Pakhalé op zijn werk reflecteert. Deze inspirerende keynote speech wordt gevolgd door een vraag- en antwoordsessie met de spreker om ideeën uit te wisselen over dit onderwerp.
Bedrijven en ontwerpers, wat is jullie visie op dit thema?

​SCHRIJF JE HIER IN

Tripod2partners 1
Footer interreg