IMG 7819

Creatieve familie De Ruddere en Belgiqa Wooden Floors gaan aan de slag met de Kiosk

Jeroen De Ruddere is niet alleen vertegenwoordiger bij Belgiqa Wooden Floors. Hij maakt ook houten lichtarmaturen. Niet verwonderlijk, want hij stamt uit een creatief nest. Samen met zijn vader Henk, zelf paint artist, en Belgiqa neemt hij van 11 tot 21 februari de Kiosk op de Grote Markt onder handen.

Jeroen De Ruddere heeft iets met hout.
In het dagelijks leven is hij actief als vertegenwoordiger bij Belgiqa Wooden Floors,
een fabrikant van architecturale houten designvloeren uit Menen.

Maar ook na de werkuren laat zijn passie voor hout hem niet los.
Onder eigen naam bracht hij onlangs een lijn uit van handgemaakte houten designlampen.
Het design van deze FL4 Bengra Editie - The Family bestaat uit een vol massief eiken lampvoet in gebogen kegelvorm. De op maat gemaakte lampenkappen, bevatten heel veel textuur door de unieke stof die hiervoor gebruikt wordt. Toch zijn ze heel zacht en refereren ze naar het gevoel van klei en aardse tonen.
De reeks, die hij zelf The Family noemt, bestaat uit 7 modellen, allen in verschillende verhoudingen en afmetingen.

´De lampen die ik creëer, zijn bedoeld als echte eyecatchers in een interieur. In mijn benadering moeten lampen niet alleen mooi zijn als ze branden, maar ook als dat niet het geval is. Het moeten op elk moment mooie objecten zijn om naar te kijken.´, aldus Jeroen.

Toen hij bij zijn werkgever Belgiqa aangaf eens naar buiten te willen komen met zijn werk, kwam die met de suggestie om de Kiosk op de Grote Markt in te vullen.

CEO Gregory Minne is als Kortrijkzaan immers al langer overtuigd van de kracht van deze plek. En zo toont Jeroen nu vanaf vrijdag 11 februari gedurende een tiental dagen zijn creaties, gebracht op een een designvloer met open noesten en droogbarsten.
De licht geschaafde eiken planken werden behandeld met reactiebeitsen, een proces van 9 afwerklagen om tot een sublieme natuurlijke kleur te komen.

Voor de finishing touch rekent Jeroen dan weer op de subtiele ingrepen van ENCQ, pseudoniem voor graffiti kunstenaar, schilder en spray paint artist Henk De Ruddere, niet toevallig de papa van Jeroen. ENCQ staat voor een heel aparte stijl die zich ´resoluut inzet voor en aan de zijde van de Mens´.


Dit unieke samenwerkingsproject tussen creatieve zielen, ontwerpers en producenten is te bekijken in de Kiosk van 11 tot en met 21 februari 2022.PHOTO 2022 02 12 14 10 35 2PHOTO 2022 02 12 14 10 35 1PHOTO 2022 02 12 14 10 35PHOTO 2022 02 12 14 10 34

Hier kan je de verdelers zien in België :

https://ikkoopbelgisch.be/nl/belgische-merken/jeroen-de-ruddere

Contact:
Jeroen De Ruddere ; derudderejeroen@hotmail.com
Belgiqa ; www.belgiqa.be ; info@belgiqa.be
Henk De Ruddere ; rudder.bar@hotmail.com ; 0499/58.81.56