Cnight concept Goose voor Curana 0

C'night

De uitdaging die aan deze innovatiecase ten grondslag ligt, is de ontwikkeling van een modieus alternatief voor het reflecterende vest. Veiligheid is één ding, maar gebruikerscomfort en look & feel zijn minstens zo belangrijk. Tieners vinden het dragen van een reflectievest in het verkeer allesbehalve cool. Een combinatie van veiligheid en mode kan hier verandering in brengen. Het concept is verder gegaan dan het eenvoudige hesje: inspelend op de groeiende populariteit van urban biking en de nood aan accessoires (bagage, integratie van technologie zoals gps, smartphone of MP3), is Curana verder gegaan met de ontwikkeling van fiets- en fietsgerelateerde accessoires, steeds met veiligheid in het achterhoofd (bescherming tegen diefstal, het weer, verwondingen, verkeer,...).

Company: Curana

Curana is een familiebedrijf dat zich sinds 1946 specialiseert als toeleverancier voor de fietsindustrie. Van een metaalverwerkend bedrijf is het uitgegroeid tot een echte trendsetter. Het merendeel van hun producten is nieuw op de markt; meer dan 90% wordt geëxporteerd. Sinds de introductie van design is Curana een zeer gewaardeerde, strategische ontwikkelingspartner geworden voor de grote Europese fietsfabrikanten.

Curana

Senior Designer: Goose Design

Goose Design is een Londens ontwerpbureau, opgericht in 2002. Oprichtster en CEO Jenni Arksey was overtuigd van de fundamentele nood van internationale kledingmerken aan een externe en invloedrijke drijvende kracht om relevant te blijven. Haar visie bleek juist: Goose Design bedenkt nu innovatieve concepten en collecties voor meer dan 25 topmerken zoals Nike, Timberland, Levi's, Puma, Lee Jeans, Berghaus en Fifa.

Jenni Arksey

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk bedrijven de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of designteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.