20191030 Fibrocit Maquette visual 003 0

Century

Cinema fauteuil van de 21e eeuw

Met de CENTURY bouwt FIBROCIT verder op haar 100-jarige traditie als fabrikant van vaste bestoelingsprojecten gericht op het bioscoopsegment. We bieden hiermee een antwoord op de groeiende vraag van de consument naar dynamische zitoplossingen waardoor het comfort tijdens het filmbezoek stukken verbetert.

Pilipili, reeds een gevestigde waarde in het Kortrijkse ontwerperslandschap, ging in op de vraag van Fibrocit om na te denken over de cinema-stoel van de toekomst. Gaetan Kerckhove versterkte de tandem van bij het begin van het traject.

Company: Fibrocit

FIBROCIT is al meer dan 90 jaar dé marktleider in de Benelux voor de productie en plaatsing van vaste bestoeling. Ze bieden een totaaloplossing gaande van de studie, het ontwerp over de productie en de effectieve plaatsing van de stoelen. FIBROCIT is een partner die zoekt naar de ideale invulling van de zaal. U kan hun stoelen terugvinden in diverse sectoren: ONDERWIJS, CULTUUR, BUSINESS, SPORT en HOSPITALITY. Zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten behoren tot het dienstenpakket.

FOTO 23 1

Senior Designer: Pilipili

Pilipili Productdesign & Engineering nv werd in 1996 opgericht door productontwikkelaars Steven Dehollander en Adriaan Debruyne. Intussen telt pilipili 13 medewerkers.
Het multidisciplinaire team evolueerde intussen tot een volwaardige R&D-partner voor conceptueel en mechanisch ontwerp van industriële producten in verschillende sectoren (consumentengoederen, machinebouw, electronica-toepassingen, medische apparatuur, verpakking). Voor ontwikkelingen ‘from art to part’ kunnen we een internationaal netwerk van toeleveranciers consulteren.
Doorheen 4 ontwikkelingsfases krijgt een product vorm: analyse-concept-ontwerp-engineering. Bij het opmaken van offertes proberen we ook telkens de ontwikkeling in deze 4 stappen te begroten. De coordinatie van de prototyping en de prototypes worden aangeboden aan regie-tarief.

Junior Designer: Gaetan Kerckhove

Gaetan Kerckhove is een Kortrijkse freelance ontwerper. Z'n ervaring heeft hij als productontwerper opgedaan bij het ontwerpbureau Pilipili uit Kortrijk.

SD 050856887 10157009883024324 1361938493248372736 o 0Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.