Afbeelding1 4

Voortbouwend op het succes van de barbecook®-lijn, die een uniek ontstekingssysteem (QuickStart®) combineert met een stijlvol design en hoogwaardige materialen, gingen Saey Home & Garden en designer Bart Lens nog een stapje verder in innovatie. Dit resulteerde in een nieuw type BBQ, die toelaat om voedsel gelijktijdig aan de onder- en bovenkant te garen. Dit wordt verkregen door de warmte van de BBQ die gereflecteerd wordt door een hittebestendige glasplaat die boven de BBQ bevestigd is.

Company: Saey Home & Garden (Heule)

In aanvulling op de verkoop van exclusieve merken, ontwikkelt Saey Home & Garden een eigen lijn van innovatieve BBQ- en verwarmingstoestellen. Zo is de barbecook®-lijn internationaal bekend. De missie van het bedrijf is om de best mogelijke producten te leveren aan klanten wereldwijd. Kwaliteit is prioriteit nummer één, gecombineerd met sociaal ondernemerschap en duurzaamheid.

Th saey home and garden

Senior Designer: Bart Lens

Na zijn studies als architect deed Bart Lens (BE, °1959) werkervaring op bij onder meer Jo Spaans. In 1995 startte hij zijn eigen architectenbureau in Hasselt, Lens°Ass. In de overtuiging dat architectuur alleen kan werken in een geïntegreerd concept waarin alle elementen tot in het kleinste detail met elkaar in evenwicht zijn, ontwikkelt hij alles zelf, van verlichtingstoestellen tot meubilair en zelfs elektrische schakelaars. Hij werkt samen met bedrijven als Obumex, Bosch en Van Rossum.

Bart Lens

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatietraject. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk ondernemingen de kans om onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam hun idee uit te werken tot een nieuw product of dienst.