4e0fae 047f7fbe2e194b7dbdc870405ced8ca7 0

Area

De onderliggende uitdaging van dit 5X5®-project was het ontwerpen van een hoofdbordsysteem dat zowel aantrekkelijk als functioneel is, gemaakt van duurzame materialen en rekening houdend met de beperkte ruimte van hedendaagse slaapinterieurs. Het resultaat is Area: een middenpaneel en drie verschillende hoekpanelen, die in 9 verschillende combinaties kunnen worden samengesteld: 90° hoek of recht, strak of afgerond, open gesloten of half open. Het bed wordt zo het centrale punt, dat de kamer verdeelt en scheidt. Met dit nieuwe 'kamer in een kamer'-systeem kunt u het interieur en de dynamiek van de slaapkamer volledig herdefiniëren. Het sterke grafische concept wordt gecompleteerd door speelse accessoires, zoals nachtkastjes en een pochettafel.

Company: LS Bedding

LS Bedding - vooral bekend van Ergosleep, Magnitude en Nox - ontwikkelt, produceert en commercialiseert kwalitatieve, ergonomische en op maat gemaakte slaapsystemen. Het indrukwekkende spectrum is het resultaat van drie generaties onderzoek en innovatieve ontwikkeling, waardoor LS Bedding kon uitgroeien tot een gerespecteerde naam in de beddengoedindustrie.

Ls logo 2

Senior Designer: Alain Gilles

Alain Gilles (BE, °1970) studeerde politieke wetenschappen en marketing en ging aan de slag in de financiële wereld. Uiteindelijk vond hij toch zijn weg naar design. Hij besloot terug te gaan naar de universiteit en studeerde industriële vormgeving in Frankrijk. In 2007 opende hij zijn eigen studio om zijn eigen persoonlijke benadering van productontwerp, meubelontwerp, art direction en interieurdecoratie te ontwikkelen. Sindsdien werkte hij samen met talrijke internationale producenten zoals Qui est Paul ?, Galerie Gosserez, O'Sun, Zee, Varaschin, BuzziSpace, La Chance, Bonaldo en Casamania. Hij werd verkozen tot Belgisch designer van het jaar 2012.

ALAIN GILLES PORTRAIT Workshop c Serge Anton

Dit product werd ontwikkeld binnen het 5X5® innovatieproces. Met 5X5® bieden Voka West-Vlaanderen en Designregio Kortrijk bedrijven de kans om hun idee onder begeleiding en in samenwerking met een ontwerper of ontwerpteam uit te werken tot een nieuw product of dienst.