5X5 logo design thinking programma

5X5® gepubliceerd als good practice op Interreg Europe

In het kader van het Design 4 Innovation Interreg Europe konden we met Designregio Kortrijk en Voka West-Vlaanderen in april 2018 het 5X5® project gaan voorstellen in Valletta, Malta, een van de partners binnen het Europees project. 5X5® - Design Thinking Programme werd nu opgenomen als good practice op het Interreg Europe Policy Learning Platform.

5X5® biedt een onderneming de kans om een ontwerpersduo in te schakelen. Gedurende ruim een jaar denken een topontwerper en een jong ontwerptalent op een onderbouwde manier mee over innovatieve producten of diensten voor de onderneming. De onderneming en de ontwerpers volgen hiervoor de zogenaamde 5X5®-methodiek, waarbij de verschillende aspecten van innovatie en productontwikkeling uitvoerig aan bod komen. Met de publicatie zullen beleidsmakers van over heel Europa deze online databank met goede praktijken kunnen raadplegen. Op die manier wordt verdere uitwisseling van ervaringen gestimuleerd.

Lees de 5X5® good practice hier:
https://www.interregeurope.eu/policylearning/good-practices/item/1404/5x5-design-thinking-programme/

Interesse om als bedrijf deel te nemen aan een 5X5® traject in 2019? Neem contact op met Marijke Bouciqué op het nummer 056 26 13 89 of via marijke.boucique@voka.be