Xavier Truant

Xavier Truant illustreert in zijn typische heldere en strakke stijl onder meer voor Knack, Humo en De Morgen. Daarnaast vinden ook verschillende grafische bureau's, culturele organisaties, en de weg naar zijn tekentafel.

Xavier Truant (Poperinge, 1987°) studeerde grafische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KASK) in Gent. Tijdens zijn studies legde Xavier zich toe op het illustreren van prentenboeken en na zijn afstuderen ging hij aan de slag bij uitgeverij 'De Eenhoorn' waar hij zijn kunstenaarschap toepaste op een reeks over hun 'Kat' en 'Mus' personages. Later verkende Xavier andere onderwerpen en begon hij met het maken van zelf geïnitieerd werk, geïnspireerd door artikelen in verschillende tijdschriften. Dit hielp hem een kleine portfolio op te bouwen met een meer redactionele oriëntatie. Het was rond deze tijd dat het filmtijdschrift 'Vertigo' werd gelanceerd en Xavier werd aangenomen voor een aantal van de edities. Dit stelde hem in staat zijn redactionele portfolio verder uit te breiden.

Opdrachtgevers

De Morgen, DM magazine, Humo, DIFT, Knack, Vertigo, Biënnale Interieur, VRT, Unizo, Mederi VZW, Ufemat VZW, The European Network of Building Research Institutes, Studio Basta, C07, VLAM, Nest, Jansen &; Janssen, Finfacts BVBA, The Fat Lady, Maus Creations, Concertgebouw Brugge, Made in Inox, Gezinsbond, Davidsfonds, De Eenhoorn, Contrast BVBA, ...

Xavier truant