Milan Degraeve, product & lifestyle fotograaf.

Ik noem mezelf een oude ziel, omdat ik van oude dingen hou. Ze zijn interessanter voor mij, en ik heb het gevoel dat ze meer diepgang hebben. Misschien komt het omdat ik ook een productontwerper ben, en ik kan voelen hoeveel werk er in het maken van deze producten ging zitten met de weinige middelen die ze toen hadden.

Ik denk vaak graag aan ze alsof ze een persoon zijn. Hoe oud ze zijn geworden en wat ze hebben meegemaakt. Mijn passie voor vintage en antiek groeide spontaan door de jaren heen. Het begon met het verzamelen van oude metalen reclameborden en mijn interesse voor klassieke auto's. Daarna begon ik met het verzamelen van analoge camera's en kleine goederen zoals spelden en messen. Al deze dingen brachten me naar de plaats waar ik nu ben. Het fotograferen van producten die de Aviator, Pirate, Adventurer, Biker of Heritage lifestyle weerspiegelen.

Mijn nabewerking is een verlengstuk van het product zelf. Ik gebruik Lightroom en Photoshop om de foto's er zo consistent mogelijk uit te laten zien. Ze moeten de klant aanspreken, het is de eerste indruk. Het maakt de storytelling compleet.

Merken waar ik mee heb gewerkt zijn Royal Enfield, Apothecary87, Del Bosque, Riverwoods,...

P5161006 Milan Degraeve
THE OWL 01 Milan Degraeve
P5161070 Milan Degraeve
P4120609 Milan Degraeve
C187788 Milan Degraeve