Jean-François D'Or

Zijn eenvoudige, pretentieloze, logische objecten spreken evenzeer aan door hun evidente, duidelijk waarneembare design als door hun discrete poëzie.

Jean-François D'Or is in 1998 afgestudeerd als industrieel ontwerper aan de ENSAV La Cambre in Brussel. Sindsdien heeft hij een solide en gevarieerde ervaring opgebouwd. Na een project van enkele maanden in New York werd hij aangenomen door het merk Light waar hij nauw samenwerkte met gevestigde en veeleisende ontwerpers zoals Maarten Van Severen en Hans De Pelsmacker. In 2003 richtte hij zijn eigen studio voor industrieel ontwerp op.

Bij zijn benadering houdt hij rekening met de eisen van de onderneming en met de behoeften van de gebruikers, en hij laat zich leiden door de wil om een markt te bereiken; zijn producten hebben tot doel onze omgeving te verrijken. Jean-François D'Or verkent talrijke materialen en brengt zonder opsmuk hun schoonheid tot uiting. Zijn eenvoudige, pretentieloze, logische objecten vallen zowel op door hun evidente, duidelijk waarneembare design als door hun discrete poëzie.

Uitgeroepen tot Belgisch ontwerper van het jaar in 2013, gaat Jean-François D'Or door op een gestage weg van onberispelijke strengheid.

Jean francois d or Vika Bathroom 21