Lauren Dierickx & Sander Rutgers gaat op zoek naar een nieuw evenwicht tussen architectuur en natuur, tussen binnen en buiten, exterieur en interieur.

Het ontwerp van de binnenruimte gebeurt samen met het ontwerp van de buitenruimte. De tuin staat buiten het directe vakgebied van de architectuur en maakt nieuwe relaties mogelijk.

Door de tuin is een andere taal en een nieuw gebruik van toepassing op het gebouw. Binnen wordt buiten. Gevels worden tuinmuren. Geklimatiseerd wordt verwarmd door de zon. Waterdicht wordt watervast. Het dak wordt een afdak. De living wordt een tuinkamer.

Zon, regen, warmte, koude: het gebouw gaat om met de elementen. En beweegt mee met de seizoenen. In de zomer is het gebouw zo groot als de ruimte binnen en buiten samen. In de winter is het gebouw zo compact en warm als de binnenruimte aan de buitenruimte.

Dat maakt het gebouw levendig. En maakt het mogelijk op een natuurlijke manier een ruimtelijk antwoord te geven op actuele vraagstukken. Hedendaags maar tijdloos.

Poster in zoom jpg
Collage 2 website jpg
MDC Triptiek 003 LR jpg