Bram Vanderbeke is een in Gent gevestigde, Belgische kunstenaar/ontwerper. Hij studeerde af aan de Design Academy, Eindhoven in 2016, als aanvulling op een eerdere opleiding in Design aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Gent. Zijn praktijk is divers maar consistent en valt op door zijn materiële, sculpturale en monumentale kwaliteiten.

Bram verkent en transformeert de mogelijke interacties tussen een object, zijn architecturale omgeving en zijn gebruiker, verder uitgedaagd door ruwe materialiteit, vorm en functionaliteit. Zijn werken zijn tegelijkertijd autonome artistieke manifestaties en bruikbare oplossingen, een ambiguïteit die Bram bewust nastreeft. Hij creëert zijn Architectural Objects en ritmische installaties in verschillende dimensies, zowel in private als in publieke contexten. De werken beïnvloeden vaak de ruimtelijke perceptie van de omgeving waar ze deel van gaan uitmaken, soms door een bestaande ruimte uit te breiden door er een nieuwe ruimte in te creëren.

Bram Vanderbeke is een van de stichtende leden van BRUT, een collectief van opkomende Belgische ontwerpers. Hij werkt ook samen met Dutch Invertuals (NL) en Core Studio (NL), Tools Gallery (FR) en Nilufar Gallery (IT).

Bram Vanderbeke 2
Bram Vanderbeke 1