4-assige CNC frees

De ISEL CNC freesmachine is een machine met een steilere leercurve dan bijvoorbeeld een laser cutter of een 3D-printer. Hierdoor mag de CNC frees enkel gebruik worden door leden en vrijwilligers die een opleiding of workshop CNC-frezen hebben gevolgd. Hou hiermee rekening wanneer de machine voor een project gebruikt moet worden.

Op de freesmachine worden frezen opgespannen, zoals het meeste snijgereedschap behoren frezen tot de verbruiksartikelen categorie en moeten dus altijd zelf aangekocht worden. Deze freesmachine werkt met collets van het ER11 type. Dit type kan frezen of boren opspannen met een schacht van 1mm tot 7mm.

Neem contact op met info@budalab.be voor reservatie en meer info!

Image00016 228x300

Over de 4-assige CNC frees

FabrikantISEL
Aantal assen4 (X + Y + Z + Rotary)
Bewerkbaar oppervlak650mm x 450mm x 300mm (X Y Z)

Werken met de CNC-frees

Het aansturen van de freesmachine gebeurd via USBCNC die geïnstalleerd is op de PC die naast de machine staat.

IMG 20210305 085301

2D-milling

Bij het 2D frezen onderscheiden we slechts 3 operaties: Contouren ofwel iets uitsnijden, Pocketten, ofwel iets uithollen en booroperaties. 2D frezen is alreeds mogelijk bij het aanleveren van een .DXF-file. USBCNC is in staat zelf de bewegingen voor deze operaties te berekenen.

3D-milling

Bij 3D-frezen wordt de Z-as gelijktijdig bewogen met een of meerdere andere assen. Zo kunnen objecten in 3D nauwkeurig uitgefreesd worden.

USBCNC is niet in staat zelf deze bewegingen te berekenen. Er zijn immers verschillende strategieën mogelijk om een goed resultaat te bekomen. Deze bewegingen moeten dus op een andere PC “berekend” worden met een CAM-processor (Computer Aided Manufacturing) Voorbeelden van CAM-processoren zijn Deskproto (betalend) en Autodesk Fusion 360 (Gratis voor niet-commerciële doeleinden).

IMG 20210305 085316
Budalab logo
BUDA::lab homepage

www.budalab.be