Wonder square 1080x1080px 01

WONDER Creativity Festival: een greep uit het programma

Van 19 oktober tot 5 november verlegt WONDER in de Kortrijkse binnenstad de grenzen van je verbeelding.

Jong creatief geweld en gevestigde waarden uit alle windrichtingen en disciplines - van design tot kunst - zetten er hun visie op een betere toekomst neer.

Zet grote ogen op langs een gratis parcours van 30 bijzondere plekken, voel de kracht van meer dan 40 verbluffende exposities en installaties, en proef de passie tijdens de vele inspirerende events.

Breng je zintuigen in vervoering, en trek de toekomst binnen!

1

We Are The Next Generation

Ontdek de ontwerpers van morgen!

Wie zijn de volgende generatie Belgische ontwerpers binnen product design, architectuur, grafisch ontwerp en game design? Sinds 2014 gaan Designregio Kortrijk en haar partners ieder jaar op zoek naar de meest veelbelovende jonge ontwerpers uit het creatieve ontwerponderwijs.

Grafiek en tentoonstellingsconcept door Bruce Vansteenwinkel en Marie Maite.

De Beste Kamer & Muuto: De kunststof stoel heruitgevonden

Interieurwinkel De Beste Kamer brengt met het Deense meubelmerk Muuto het duurzame en circulaire verhaal van hun Fiber stoelen.

Retrospectieve Junior Design

De retrospectieve Junior Design is een eerbetoon aan de bekroonde houten designmeubelen en het pedagogisch speelgoed van Pierre Grosjean & Jeanine Bouckaert.

2

Belgian Design Pavilion x Kanvas Spanplafonds

De iconische Broeltorens zijn de plaats waar geschiedenis en toekomst samenkomen tijdens WONDER. Onder de noemer Belgian Design Pavilion brengen curators Timon Mattelaer en Joris Verstrepen het neusje van de zalm van Belgisch hedendaags ontwerp naar Kortrijk. De scenografie komt tot stand in samenwerking met Kanvas Spanplafonds. Hun akoestisch spandoek dient als stijlvolle omkadering voor de designstukken.

Met 'Mimesis' tast 4n20 de raaklijnen af tussen kunst en design. Een interessante dialoog wordt aangegaan, met kunstenaars en designers onder elkaar, en met de bezoeker. Groepstentoonstelling met werk van o.a. Alexander Bossuyt - Katleen Deleu – Lieve D’Hondt – Brecht Heytens – Free Pectoor & Thibeau Scarcériaux.

Auditorium II

Atelier Nooitgedacht nodigt productiehuis Tegenadem uit voor een uniek muzikaal optreden waarin zij hun auditorium tonen: een experimentele geluid- en opnamemachine die een brug slaat tussen muzikanten en publiek.

4

Kortrijk Art Weekend

Het tweede WONDER weekend vindt het allereerste Kortrijk Art Weekend plaats, een samenwerking tussen meer dan 20 kunstorganisaties uit Kortrijk als platform voor hedendaagse kunst.

WONDERWALL

BuroMuro is een printcollectief dat de missende schakel vormt tussen kunstenaars en liefhebbers. Op WONDER presenteren zij in de Budafabriek WONDERWALL met werk van hun illustratoren.

Belfort Projection Mapping

De laatstejaarsstudenten Bachelor Devine Howest-KASK palmen het Belfort op de Grote Markt in met hun zelfgemaakte projecties en dompelen de omstaanders onder in een verwonderend digitaal spektakel, in samenwerking met Designregio Kortrijk en Urban Mapping.

5

Let's imagineer!

Aluvision verrast bezoekers in de Budafabriek met tal van opvallende opstellingen. Met gedurfde verbeeldingskracht én ongeëvenaarde technische expertise staat Aluvision binnen de beurzen & events industrie gekend als trendsetter in de ontwikkeling van duurzame, modulaire bouwsystemen.

MY DEAR OBJECT

Tijdens deze expositie door kunstenaars Arno Camps & Elvira Mulkay en Orac Decor zullen objecten en materialen hun weg terug vinden in de assemblage van een sculptuur dat doorheen de WONDER periode zijn totale vorm zal verkrijgen met behulp van de bezoekers.

Praktisch

Alle WONDER locaties zijn gratis te bezoeken tussen donderdag 19 oktober en zondag 5 november, elke dag toegankelijk, behalve op maandag.

Openingsuren: tijdens schoolweken van 9:00 tot 18:00, in de weekends en herfstvakantie van 10:00 tot 18:00. Maandag gesloten.

Bezoekers worden onthaald en geregistreerd aan de hoofdlocatie, de Budafabriek en ontvangen daar het WONDER plan die hen langs alle locaties zal leiden.

Met dank aan onze hoofdpartners

Partners wonder