IMG 9326

Ontdek deze maand theater, dans en performance op het NEXT festival

Van 9 november tot 2 december neemt Next NEXT je mee op 36 internationale theater-, dans- en performancevoorstellingen in 16 steden van de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai en Valenciennes! Je kan niet alleen werk zien van grote internationale namen, maar ook heel wat veelbelovende jonge artiesten staan op de agenda. Een spannend en uitgebreid aanbod om uit te kiezen!

En om het je helemaal gemakkelijk te maken, legt de organisatie 40 gratis festivalbussen in zodat je zorgeloos van de ene locatie naar de andere hopt.

IMG 9341

Voor de presentatie in de KIOSK werd Next gematcht met Klaas De Baere. Klaas is een visual artist die zichzelf uitdrukt door middel van illustratie, performance, schrijven en speelse objecten. Hij werkte eerder dit jaar mee aan de expo Rafelen in Texture. Klaas ging voor de KIOSK aan de slag met wat Next zo uniek maakt: het grensoverschrijdende karakter. Hij wilde dit unieke kenmerk op een toegankelijke en speelse manier overbrengen naar de KIOSK passanten. Met de hulp van Tom Gits (Budalab’er en ontwerper) creëerde hij een houten visuele installatie met steden/gemeenten in de vorm van kleurrijke maquettes gelinkt aan uniek videomateriaal van Next.


Onze tips voor Next: twee zeer straffe visuele en immersieve voorstellingen

Ezra Veldhuis Bosse Provoost

All Watched Over by Machines of Loving Grace ~ Ezra Veldhuis en Bosse Provoost

In All Watched Over by Machines of Loving Grace verkennen Ezra Veldhuis en Bosse Provoost (on)vrijheid in relatie tot technologie. Centraal in de enscenering staat het gelijknamige gedicht uit 1967 van Richard Brautigan, die in zijn gedicht een gedroomde ecologie/ utopie bezingt waarin zoogdieren en computers harmonieus samenleven. In deze voorstelling peilen Veldhuis en Provoost naar de levensvatbaarheid van die visie.

Net als in Indoor Weather, wordt de volledige theatermachinerie een levend organisme!

Deze voorstelling gaat door op donderdag 16 november om om 20:15 uur en op vrijdag 17 november om 21:00 uur in Budascoop in Kortrijk

Meer info & tickets vinden jullie via deze link.

Indoor weather

In deze voorstelling wordt de volledige theatermachine op gelijke hoogte gezet als de performers. Een nieuwe logica wordt geënsceneerd: de zaal probeert ons te verleiden tot overgave, door ons in slaap te wiegen, of door onze blik vast te houden met een bezwerende gloed, zoals diepzeehengelvissen en iPads doen. Of de zaal over- of onderprikkelt onze ogen, of triggert ons met muziek… Maak je klaar voor een immersief spektakel!

Deze voorstelling gaat door op donderdag 29 november om 20 uur, in Le Phenix in Valenciennes.
Er wordt die dag ook een gratis bus ingezet vanuit Kortrijk naar de voorstelling! Deze bus vertrekt om 18u30 aan Broelkaai 6, bij de Broeltorens.
Meer info & tickets vinden jullie via deze link.

NEXT?!

NEXT is een jaarlijks artistiek feest van theater-, dans- en performances met internationale uitstraling voor een breed en avontuurlijk publiek. Het is een duurzaam samenwerkingsplatform waarin vijf co-organisatoren waaronder kunstencentrum BUDA en Schouwburg Kortrijk, en nog eens vijftien geassocieerde kunstenhuizen elk jaar hun expertise, middelen en know how bundelen.

Next2023
IMG 9321IMG 9308

Contact