Image002

Designregio Kortrijk brengt de 5X5® methodiek naar Bilbao

Kortrijk en Bilbao, beide bloeiende centra van creativiteit, verbinden zich door het UNESCO Creative Cities Network als designsteden. Deze samenwerking benut de 5X5®-methode om KMO's in Bilbao te versterken met innovatieve producten en diensten, wat resulteert in een gezamenlijke tentoonstelling in Bilbao in 2025.

Image002Image004

Kortrijk en Bilbao zijn beide centra van creativiteit. In Kortrijk komt dit tot uiting in probleemoplossend en ondernemend denken, bekend als design thinking. Door creativiteit, cultuur, onderwijs en ondernemerschap met elkaar te verbinden, tonen we veerkracht. Bilbao staat ook bekend om zijn creativiteit, vooral zichtbaar in de hoogwaardige architectuur en innovatieve openbare ruimtes. De ontwikkeling van een quadruple helix design ecosysteem, inclusief ondernemerschap, staat daar nog volop in de steigers. Kortrijk wil graag bijdragen aan dit boeiende verhaal.

Beide steden zijn verbonden door het UNESCO Creative Cities Network, waar ze als designstad lid van zijn. Tussen deze steden zien we volop mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingen. We streven ernaar onze kennis en ervaring over te dragen aan onze partners in Bilbao.

Dankzij deze samenwerking kan Designregio Kortrijk voor de tweede keer internationaal de 5X5®-methode uitrollen, waardoor KMO's in Bilbao competitief blijven met goed ontworpen en betekenisvolle producten en diensten. Sinds het begin van dit jaar traint Designregio Kortrijk een team uit Bilbao, zodat zij ook bedrijven en ontwerpers kunnen begeleiden door het 5X5®-proces. We zullen 5 bedrijven uit Bilbao koppelen aan 3 lokale ontwerpers en 2 Vlaamse ontwerpers. De resultaten van het project in Bilbao en die van de Vlaamse ontwerpers zullen te zien zijn in een tentoonstelling in Bilbao in 2025.

Contact DRK: Stan Dewaele stan@designregio-kortrijk.be

Contact Bilbao: Carolina Gutierrez Gabriel cgutierrez@bilbaoekintza.bilbao.eus

Untitled design 32
Logo flanders stateoftheart