15.03 Vernissage - expo bikkelen

Bikkelen. Wie kent dit spel nog? Een franke kliek aan beeldende kunstenaars benadert het thema van Memento – Spelen – op dezelfde manier: door het beet te pakken, op te gooien en op te vangen. De expo opent op 15 maart 2024 met een vernissage en loopt tot 31 maart 2024.

Dec428 b74771eadfc24848b6f37a38c0d2fd18mv2

Elke kunstenaar heeft zijn eigen draai aan het thema en toch landt elk werk, elke bikkel uiteindelijk op één knuist: de hand van Kliek Frank. Want niettegenstaande de brede waaier aan stijlen verbeeldt de expo ook het kloppend hart van deze groep: samenhorigheid en dialoog. Solidaire speelvogels. De tentoonstelling is – net als de kliek – zowel speels als serieus. Herkenbaar maar ook uitdagend.

HET COLLECTIEF

Het collectief bestaat momenteel uit Larissa Viaene, Flore Deman, Willem Moreel, Xavier Truant, Shanna Coppens, Toon Delanote, Astrid Verplancke, Klaas De Baere en Lara Jakoba Breine.

Voor deze tentoonstelling werkt Lara samen met Lien Anckaert.

De wortels van Kliek Frank liggen in de West-Vlaamse klei. Deze groep beeldende kunstenaars vonden elkaar in Het uitzicht der dingen, een project naar aanleiding van de 150ste verjaardag van Stijn Streuvels. Het gemeenschappelijk atelier legde een gemis bloot: dialoog met andere kunstenaars. Zo werd hun tijdelijke werkplaats een ruimte waar gelachen en gespeeld werd, gesproken over elkaars werk, maar bovenal een plaats waar ze met elkaar connecteerden. Vandaag is Kliek Frank een hechte groep. Samen gaan ze op zoek naar de balans tussen perfectionisme en ‘je m’en foutisme’ in de beeldende kunst. Ze geven elkaar de ruimte om te experimenteren voorbij hun eigen artistieke praktijk. Het zijn vrienden. Speelvogels. Ambitieuze kunstenaars.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Prijs: GRATIS

Plaats: Atelier Nooitgedacht Hendrik Consciencestraat 36, 8500 Kortrijk

Openingsuren

  • Dinsdag & donderdag: 10u tot 18u
  • Vrijdag: 10u tot 24u
  • Zaterdag: 14u tot 24u
  • Zondag: 14u tot 19u
  • Maandag: gesloten