Creativity Summit 2022

Welkom op vrijdag 21 oktober 2022 voor onze Creativity Summit, in het kader van het unieke WONDER Kortrijk Creativity Festival in de Budafabriek.

We wisselen inspirerende regionale cases van bedrijven en ontwerpers rond circulaire economie en innovatie in de zorg af met een boeiend internationaal verhaal uit het UNESCO Creative Cities Network.

Creativity Summit2022 Jonas Verbeke LR 30

Programma

10:45 Ontvangst

11:15 Start Creativity Summit

(onder voorbehoud)

  • Verwelkoming door burgemeester Ruth Vandenberghe
  • Voormalig voorzitter Dominiek Callewier en nieuwe voorzitter Mieck Vos aan het woord.
  • Circulaire cocreatiehub: we gaan in gesprek met een deelnemend bedrijf en ontwerper over hun aanpak van restmaterialen en de nieuwe producten die ermee ontwikkeld werden.
  • UGent campus Kortrijk over computational design als ondersteuning in de zorg en de circulaire economie
  • Internationale case uit het UNESCO netwerk rond circulair ondernemen
  • Elke maaltijd een klein geluk: Zorggroep H.Hart, Studio Dott en Devine Howest in gesprek over hun innovatietraject van het maaltijdproces voor de inwoners van H.Hart

13:00 Netwerklunch

14:00 Einde en mogelijkheid tot bezoek aan WONDER Creativity Festival

Bruno vermoesen
Domaine de graux

Marie Delvaulx van Domaine De Graux gaat in gesprek met ontwerper Theo De Meyer. Domaine De Graux in Doornik is één van de investeringsprojecten van The Nest. Het is een agro-ecologische boerderij/ontmoetingsplaats voor teams waar duurzame voedselproductie en lokale, biologische catering centraal staan. Theo De Meyer is architect en beweegt zich tussen architectuur, design en kunst. Voor Domaine De Graux ontwikkelt hij een impressionante installatie die zal worden geëxposeerd op WONDER.

Drie ondernemende broers klopten eind vorig jaar aan bij BUDA::lab met het idee om ontmijningsrobots te ontwikkelen voor Oekraïne. Samen met het team van vrijwilligers werd bijna een jaar intens gewerkt aan de hardware- en elektronicaontwikkeling. Het doel is om de machine op grote schaal te produceren in een fabriek in Oekraïne en zo snel mogelijk aan de slag te gaan om de vele antipersoonsmijnen die er nu liggen onschadelijk te maken. Eén van de broers, Kris Vancraem, stelt gepassioneerd hun project voor.

13:00 Netwerklunch
14:00 Einde en mogelijkheid tot bezoek aan WONDER

Ontmijningsrobot
22770671 1645106052178212 7066174258373906512 o

Praktisch

Vrijdag 21 oktober van 11u15 tot 14u (ontvangst vanaf 10u45), met lunch.
Budafabriek, Dam 2A, 8500 Kortrijk

Met de wagen: ondergrondse parking naast de ingang.

Creativity Summit

Schrijf je hier gratis in!

Dit event kan kosteloos aangeboden worden, maar bij no-show zijn we genoodzaakt een fee van €50 aan te rekenen.
Combinatielogo esf
VLAIO Vlaanderen Circulair