Wuhan UNESCO City of Design

Wuhan, gelegen in het hart van China, is een grote stad met 10,76 miljoen inwoners en de hoofdstad van de provincie Hubei. De stad is beroemd om zijn 3.500 jaar oude culturele geschiedenis en is de bakermat van de stedelijke beschaving langs de Yangtze-rivier en de oosterse theehaven van de oude Tea Road. Wuhan staat bekend om zijn expertise op het gebied van bruggenbouw en hogesnelheidstreinen, veerkrachtige stadsplanning en hightech industrieën. Creatieve industrieën vormen een belangrijke pijler van de lokale economie en zijn goed voor 7,47% van het BBP van de stad.

Wuhan city


Creatief design staat centraal in de culturele agenda van Wuhan, met onder meer de grootschalige Wuhan Design Biënnale, die zich richt op transversale benaderingen tussen kunst en technologie. De stad was ook gastheer van de eerste New Media, Animation and Game Expo in China, waar een belangrijk samenwerkingsplatform werd opgericht voor Chinese, Japanse en Koreaanse deskundigen en professionals. Wuhan was ook gastheer van de 10e Internationale Garden Exhibition voor landschapsontwerp.

Wuhan voert voortdurend programma's in om een gunstig klimaat te creëren voor creatieve ontwerpers, zoals het Qingtong Plan, dat jonge creatieve ondernemers heeft gesteund door 73 speciale districten en 217 starterscentra op te richten. De stad heeft ook een plan ten uitvoer gelegd om Wuhan om te vormen tot een stad van creatief design, om de ontwikkeling van creatieve industrieën te versnellen en een nieuwe impuls te geven aan economische groei op basis van cultuur en innovatie.

Hubei Institute of Fine Arts

Het Hubei Institute of Fine Arts (HIFA) is het enige topinstituut voor hoger onderwijs in schone kunsten in centraal China. Als een van China's eerste kunstacademies is het HIFA een belangrijke bakermat van het moderne hoger kunstonderwijs in het land. In de afgelopen jaren heeft de HIFA een "inclusieve" academische geest en het "compatibele en interactieve" onderwijsprincipe ontwikkeld, waardoor generaties van uitmuntende studenten zijn ontstaan die oprecht streven naar "moraliteit, academische vooruitgang, actie en schoonheid" en die hun talent aan de maatschappij wijden, waardoor ze unieke bijdragen leveren aan de ontwikkeling van de schone kunsten in China.

Hifa
COD LOGO WUHAN FOR COMPUTER SCREEN jpg 270x270
Meer info? Bekijk de website van onze partner in Wuhan!

Learn More