Q lite 9

Q-Lite en Alexander Kerkhof tonen in de KIOSK het Kortrijk van de toekomst

Designregio Kortrijk koppelde ontwerper Alexander Kerkhof aan beeldschermproducent Q-Lite.
Het resultaat kan je zien in de KIOSK van 5 mei tot 7 juni.

Kortrijk is een stad in verandering. Ook de komende jaren staan nog heel wat stadsvernieuwingsprojecten in de steigers, van de studententoren op campus Vives tot het historisch centrum rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

Hoe kan je de toekomst beter tot leven brengen dan met sprekende beelden?, zo dacht Q-Lite. En dus nemen ze nu het initiatief om de KIOSK op de Graanmarkt aan te kleden met een van hun nieuwste innovaties: de Talking Windows.

Q lite 1

De Talking Windows ofte transparante LED-schermen zijn een indoor toepassing die meestal achter een raampartij geplaatst worden. De displays tonen full colour-beelden maar zijn langs de binnenzijde wel nog 70% lichtdoorlatend waardoor je er nog steeds door kan kijken.

De LED-schermen kunnen op maat afgewerkt worden waardoor je volledige raampartijen kan vullen. Zo leverde Q-Lite onlangs een 193 vierkante meter grote wall aan een winkelcentrum in Utrecht.

Deze maand werd trouwens ook in Kortrijk een groot 27 vierkante meter LED-scherm langs de E17 geplaatst, aan het gebouw van Snowball waar ook Q-Lite gevestigd is.

Als Kortrijks bedrijf willen we de gelegenheid aangrijpen om onze nieuwste technologieën ook aan een lokaal publiek te tonen, op een laagdrempelige manier. We zien ons Kortrijks kantoor trouwens aan belang toenemen nu de Franse markt roept.

aldus Jeroen Raeijmaekers, Communication en Sustainability manager van Q-Lite

Voor de aankleding van de KIOSK werd Q-Lite door Designregio Kortrijk gekoppeld aan Alexander Kerkhof. Alexander is sinds 2005 actief in de audiovisuele sector met een passie voor beeld, geluid, kunst en erfgoed. Hij gaat dan ook graag aan de slag met video/film, vfx, animatie, 3D, VR, AR, illustratie en muziek. Het project in de KIOSK zit dus pal in zijn interessesfeer.

De creaties van Q-Lite en Alexander Kerkhof zijn te bewonderen in de kiosk op de Grote Markt van 5 mei tot 7 juni 2022.