A Iforcreatives

Gratis infosessie: generatieve AI voor creatives

Voka West-Vlaanderen organiseert samen met Designregio Kortrijk een gratis infosessie over wanneer en hoe je als productontwerper, grafische vormgever, copywriter… generatieve AI doeltreffend kan inzetten.

De komst van generatieve AI-tools zoals ChatGPT en Midjourney verandert het beroep van een creative professional razendsnel. Iedereen kent de slogan intussen: 'Generatieve AI zal de creative niet vervangen; je zal vervangen worden door de creatieve professional die de AI-tools efficiënt weet in te zetten.'

Voka West-Vlaanderen organiseert daarom samen met Designregio Kortrijk een gratis infosessie over wanneer en hoe je als productontwerper, grafische vormgever, copywriter, … generatieve AI doeltreffend kan inzetten.

Op welke vragen biedt deze infosessie een antwoord?

  • Keuzestress: het lijkt wel of elke dag een nieuwe AI-tool brengt. Wat is de huidige stand van zaken? Wat zijn de meest relevante/gebruiksvriendelijke tools, welke tool kan je adviseren voor welk doel en wat zijn hun beperkingen?
  • Gratis vs betalend?
  • Prompts: wie experimenteert met generatieve AI merkt al snel het belang van goede prompts. Wat zijn hier de do’s en dont’s?
  • Intellectueel eigendom: met welke juridische en ethische beperkingen moet je rekening houden?

Doelgroep

Deze infosessie richt zich tot productdesigners, grafisch ontwerpers en creatives werkzaam binnen een onderneming, maar ook tot zelfstandige creatieve ondernemers.

Spreker

Sammy Deprez heeft meer dan een decennium ervaring als data- en AI solution architect. Zijn expertise strekt zich uit over diverse projecten in uiteenlopende sectoren. Hij zet zich in voor het pushen van de grenzen van technologie en het vormgeven van de digitale toekomst, en werd bovendien 4 keer op rij bekroond met de Microsoft AI MVP-award.

In 2017 lanceerde Sammy Arinti. Met een focus op innovatie en een toewijding aan het leveren van op maat gemaakte oplossingen, stelt Arinti bedrijven in staat te gedijen in het voortdurend veranderende digitale landschap.

Sammy Deprez