Geelong UNESCO City of Design

Geelong is een creatieve stad en smart city in Australië, op ongeveer 1 uur reizen van de staatshoofdstad Melbourne. Geelong heeft een lange en trotse geschiedenis als leider op het gebied van design en staat bekend als een opkomend centrum voor gezondheidszorg, onderwijs en geavanceerde productie.

Geelong Ash Hughes Photography

We vroegen collega-UNESCO City of Design Geelong naar hun inspirerende verhalen over onderwijs, innovatie, design en economie.
Hier vind je enkele van hun boeiende projecten:

Samenwerking op het gebied van sociale huisvesting

Social Housing Design is een initiatief van een partnerschap tussen Deakin University en het Geelongs bedrijf “FormFlow” om snel tiny houses te bouwen. De tiny houses dienen als noodonderkomens voor daklozen. Helaas heeft Geelong het hoogste aantal Aboriginal daklozen van Australië. Maar de tiny houses kunnen ook gebruikt worden als noodonderkomens voor bijvoorbeeld mensen die vluchten van huiselijk geweld.

Geelong housing
Geelong 2

Geelong Tech School leidt innovatie in onderwijs

De Geelong Tech school, een ultramodern technologiecentrum geeft lokale middelbare scholieren de kans om meer te leren over STEM (science, technology, engineering, mathematics). De Geelong Tech School is gebouwd als onderdeel van het onderwijsprogramma van de overheid om ervoor te zorgen dat alle inwoners van de staat Victoria, Australië toegang hebben tot onderwijs en opleidingen van de hoogste kwaliteit, ongeacht hun achtergrond of waar ze wonen. Éen van de projecten van de Geelong Tech School is “Bees with Backpacks”.

Het programma “Bees with Backpacks” neemt leerlingen mee op ontdekkingsreis om te begrijpen waarom de bijenpopulatie in Geelong afneemt. De studenten creëren “bij-vriendelijke” omgevingen terwijl ze ook meer leren op het gebied van wetenschap, technologie, techniek, kunst en wiskunde (STEAM) dat voorheen niet aan bod kwamen.

Ook in Kortrijk hechten we veel belang aan STEAM en onderwijs via vele activiteiten in het BUDA::lab, bekijk hier onze website.

Nieuwe chirurgische maskers die COVID-19 vernietigen gebruiken antivirale technologie uit Geelong

Materiaaltechnologiebedrijf Xefco ontwikkelde in samenwerking met Deakin University een chirurgisch masker dat COVID-19 vernietigt. De technologie werd door het Zwitserse textielinnovatiebedrijf HeiQ Materials AG gebruikt om mondmaskers van medische kwaliteit te maken. De HEIQ-antivirale maskers zijn gebaseerd op een technologie waarvan de materialen koperionen afgeven die virussen en bacteriën deactiveren, waarbij de metaalachtig uitziende maskers alle geteste virussen en bacteriën vernietigen met een 100 % doeltreffendheid in vergelijking met andere mondmaskers.

Geelong 4
Geelong bridge

Bruggen die veroudering trotseren voor een slimme en creatieve stad

Om duurzame innovatie aan te moedigen, schreef de stad, met steun van Cleantech Innovations Geelong, in 2017 een aanbesteding uit voor een 100 jaar onderhoudsvrije voetgangersbrug. De aanbesteding nodigde bedrijven uit om met oplossingen te komen voor het dure onderhoudsprobleem.

De winnende inzending deed onderzoek naar een innovatief nieuw bouwproduct waaronder enkele gerecycleerde materialen.

G cityofdesign RGB logo D18 286073 jpg 270x270
Meer info? Bekijk de website van onze partner in Geelong!

Learn More