Scholen/organisaties

Image00010 600x790

a. BUDA::lab on tour - verhuur

Scholen en verenigingen kunnen machines en gereedschapskisten ontlenen om in de klas te gebruiken.

Wat?

1. 3D printer voor €15 per week (aantal: 3)

Bij elke printer wordt er een laptop voorzien.

2. Gereedschapskoffer voor €10 per week (aantal: 5)

Inhoud:

Meet- en snijlat, winkelhaak, rolmeter, schuifmaat, beschermbril, oordoppen, mondmasker, metaalspiraalboren, bithouder/bits, schuurblok, schuurpapier, quick-grip lijmklem, combinatietang, puntslag, pen, cutter schuin lemmet, cuttermes, schroevendraaier kruis, schroevendraaier plat klein, schroevendraaier plat groot, hamer, vijl rond, vijl plat, beitel, handzaag, zaagblad metaal en rasp.

Bij de gereedschapskoffer voorzien we indien gewenst ook lijmpistolen (max. 4), luchtblazers (max. 2) en boormachines (max. 4).

3. Foamcutters

2 stuks aan €10 per week

3 stuks aan €10 per week

Bij alle machines zijn steeds handleidingen en tutorials inbegrepen. We leveren ook een handleiding voor de workshop ‘rubber band racer’ die door leerkrachten met de klas kan worden doorlopen.

Voor wie?
Voor leerkrachten en monitoren die kunnen aantonen dat ze beschikken over de kennis om met dergelijke tools om te gaan. (bv. techniekleerkracht)

Wanneer?
Huren kan per week. Ophaling gebeurt maandagochtend en binnenbrengen vrijdagmiddag.

b. Externe workshops

BUDA::lab organiseert workshops voor klassen kleuter, lager en middelbaar onderwijs in het lab of op je school.

In samenwerking met Ingegno en De Creatieve STEM vzw worden volgende workshops aangeboden:
1) Folder met een greep uit mogelijke workshops in onze aanbod, ontwikkeld ism Ingegno. Kostprijs is 350 eur/workshop voor 1/2 dag voor een klasgroep (max 24lln). Dagactiviteiten of meer sessie (bv 2 groepen) op een dag is bespreekbaar en tarieven worden leggen we vast in onderlinge afspraak. Meer info of een aangepast programma?
Mail naar cristina@decreatievestem.be

2) Dankzij de steun van Flanders Make kunnen we een beperkte aantal workshops per jaar aanbieden aan 3 eur/lln voor leerlingen van 3de lj basis onderwijs tot 2de lj middelbare onderwijs. Zie voorwaarden.

3) Met het programma Fablab@school gesteund door Flanders Make kunnen leerkrachten (max 4 per school) een training krijgen om met de lasercutter en/of met de snijplotter correct en veilig zelfstandig aan de slag te gaan en kunnen ze dan 1 maand lang de apparatuur uitlenen. Voorwaarden van toepassing.