Y GM6 P Yg2 Mnq4 Xtk5l6 HJ8f W6g XD Io A Kgv Ll Yr0fv

FROCK Gallery stel nieuwe expo voor in de KIOSK

De wereldberoemde Poolse ontwerper Oskar Zieta en Kortrijkse ontwerper Benjamin Pattin gaan er in dialoog.

KIOSK FROCK gallery 3KIOSK FROCK gallery 2

FROCK GALLERY is een galerij voor hedendaagse nationale en internationale kunst, opgericht in 2019 door het koppel Annelies Deltour en kunstenaar Matthew J. Frock. De galerij is gelegen in het historische stadscentrum van Ieper. Elke expositie is het resultaat van een intense samenwerking tussen de galerij en de kunstenaar.

Van 7 juni tot 26 juli 2024 delen de wereldbekende Poolse kunstenaar en ontwerper Oskar Zieta en de Belgische schilder en beeldhouwer Thibo Moreels de galerie voor een buitenaardse tentoonstelling.Een teaser van de expo is deze maand te zien in de KIOSK in Kortrijk, in samenwerking met ontwerper Benjamin Pattin van Lauwe. Frock Gallery en Benjamin Pattin leerden elkaar vorig jaar kennen op het WONDER Creativity Festival in Kortrijk, waar ze beiden exposeerden. Intussen werkten ze al een aantal keer samen.

De eyecatcher in hun KIOSK presentatie is het ontwerp van Oskar Zieta, wereldberoemd door zijn stalen producten die zijn opgeblazen tot ballonvormen. Zijn sculpturen hebben sterke wortels in de futuristische beweging van begin 1900. Oskars kunstwerken zijn echter uiterst hedendaags en voelen aan alsof ze uit onze eigen toekomst komen. Zijn functionele vormen variëren, maar kunnen variëren van spiegels tot tafels en stoelen. Oskars werk past zowel in moderne architectuur als in meer traditionele gebouwen en verheft de ruimte met zijn verheven ontwerp.

Oskars sculptuur wordt hier gecombineerd met het werk van Benjamin Pattin. Benjamin verrast door zijn complexloze objecten waar aandacht voor materiaal en kleur samen de eerste plaats delen. Met vrolijke elleboogstoten maakt hij plaats vrij op de Belgische designscène voor objecten met brutale humor en de nodige savoir-faire.

Vernissage

Iedereen is welkom op de vernissage van de expositie in de galerij in Ieper op vrijdag 7 juni tussen 18u en 21u.

Ontmoet de kunstenaars en geniet van live muziek en drankjes!

KIOSK FROCK gallery 1

Praktische info

De expo van Oskar Zieta (PL) & Thibo Moreels (BE) loopt in Ieper van 08 juni - 26 juli 2024, de presentatie in de KIOSK tot eind juni.

FROCK GALLERY
Rijselstraat 26, 8900 Ieper
info@frockgallery.com

+32 496 86 96 60
https://frockgallery.com/en

Openingsuren:
Woensdag - Zondag
14.00 - 18.00 uur (of op afspraak)

BENJAMIN PATTIN
Opstal 126, 8930 Lauwe
www.benjaminpattin.com

benjamin.pattin@gmail.com

+32 472 47 44 39