Badkamerproducent Vika uit Gullegem nam in 2014 samen met 4 andere bedrijven deel aan ons 5X5 project van Designregio Kortrijk. Vika werd voor de eerste maal gekoppeld aan een externe ontwerper en samen werkten ze gedurende een jaar aan een nieuw product. Met senior designer Jean-François D’Or en junior designer Frédérique Ficheroulle namen ze het bestaande badkamerassortiment onder de loep: "Hoe kunnen we het comfort van mensen verhogen tijdens hun dagelijkse badkamerbeleving?". Uit die samenwerking ontstond 'InGrid', een duurzame en uitgebreide badkamercollectie.

Vika produceert al 3 generaties lang kwalitatieve keukens, badmeubelen en dressings op maat. Dankzij het 5X5 project kwamen ze voor de eerste keer in contact met externe ontwerpers. Een nieuwe stap voor het bedrijf, die hen goed beviel. De Brusselse ontwerper Jean-François D’Or trad op als senior designer. Met zijn studio Loudordesign focust hij op industrial design. In 2013 werd hij verkozen tot Designer van het Jaar. Voor dit project werkte hij samen met freelance product designer Frédérique Ficheroulle, die de rol van junior ontwerper op zich nam.

Een badkamer is al lang geen ruimte meer enkel om je te wassen. Net als de woonkamer of keuken wordt het een plek om te leven. Het moet dus een plaats zijn waar het hele gezin zich thuis voelt. En daarom is een persoonlijke signatuur essentieel. Die inzichten leidden tot het ontstaan van de InGrid collectie. Het is een modulair assortiment kasten dat toelaat je badkamer naar eigen behoeften in te vullen, met keuze tussen verschillende materialen, afwerkingen en kleuren. Je creëert een eigen identiteit en sfeer afhankelijk van je levensstijl.

Het resultaat van die samenwerking werd in primeur getoond op de Biënnale Interieur in oktober 2014, en kan je nu ook bewonderen in de Kiosk&Vitrines in centrum Kortrijk. In de Kiosk op de Graanmarkt is het badmeubel InGrid in witte variant te zien. In de Vitrines is de gedurfdere variant te zien in zwart-blauwe combinatie.

De hedendaagse collectie met frisse naturelle look slaat aan, ook internationaal. InGrid verscheen al op heel wat nationale en internationale designblogs zoals Dezeen, Designboom, Yooko, Fubiz, en Vika bekijkt ook wat internationaal mogelijk is. De collectie is momenteel ook te bezichtigen op Batibouw.