Designregio Kortrijk koppelt 5 ondernemingen uit de regio 1 jaar lang aan 5 topdesigners. Via een beproefd stappenplan dat eigen is aan 5X5 ontwikkelen ze samen een nieuw product of een nieuwe dienst. Designregio Kortrijk neemt de projectleiding op zich en ondersteunt het hele traject, van idee tot eindproduct.

De resultaten worden voorgesteld tijdens Interieur ’16.

Op donderdag 29 oktober vond de kick-off van de 5e editie plaats met een eerste creativiteitsworkshop.

De 5 duo's voor editie 2015-2016:

Depro Profiles met ontwerper Danny Venlet
Elasta met ontwerpbureau Ten
Vanhalst met ontwerpbureau Cides
Vincent Sheppard met ontwerper Alain Gilles
Viva Sara met ontwerper Nedda El-Asmar

Iedereen beseft dat een sterke industrie een belangrijk fundament is voor onze economie en dus voor onze welvaart. Als onderneming en producent van goederen en diensten is het noodzakelijk om producten op de markt te brengen met een hoge toegevoegde waarde. Door de handen in elkaar te slaan en innovatie, creatie en design een vaste plaats te geven in het bedrijfsleven, kunnen ze die voorsprong vergroten.
Producenten van goederen en diensten moeten voortdurend inspelen op de nieuwe behoeften van de markt en de steeds veranderende samenleving. Dit goed doen vraagt een samenhangende, doeltreffende en systematische aanpak. Designregio Kortrijk ontwikkelde in het verleden het unieke 5X5 concept dat reeds vier succesvolle edities achter de rug heeft.
Ondernemingen uit de regio Kortrijk krijgen de unieke kans om gedurende één jaar samen te werken met ontwerpers. De onderneming en de ontwerpers volgen een vaste 5X5 methodiek om zo op een onderbouwde manier tot een nieuw product te komen. Designregio Kortrijk komt substantieel tussen in de ontwerpkosten en ondersteunt het hele traject van eerste idee tot product.
De finaliteit van het project is niet alleen het realiseren van een prototype, maar het effectief op de markt brengen van een nieuw product.

Bijlagen: