Met de Additive Design Challenge daagt Plan C denkers, designers en doeners uit om de kracht van 3D-printen te gebruiken voor een positieve impact op mens en planeet.

De Additive Design Challenge is een wedstrijd die ecodesign en additive manufacturing - 3D-printing in al zijn vormen - met elkaar wil kruisen. Dat het potentieel van additive manufacturing enorm is, wist je wellicht al. We gebruiken de technieken steeds meer voor prototypes, gepersonaliseerde spullen, in de mode, tot zelfs bij het printen van huizen. Maar hoe vaak heb je gezien dat 3D-printing ten volle benut wordt om producten te maken met een positieve impact op mens en planeet? Tot nu toe bleef dat onderbelicht in de 3D-hype. Daar wil deze Challenge verandering in brengen.

Het doel van de Challenge is om je goede, soms prille, ideeën te helpen ontwikkelen. Doorheen de Challenge krijg je fase per fase begeleiding van een jury en coaches. Tot echt functionerende prototypes. We bieden ontwerpers en bedrijven op die manier een stuwende 'funnel' voor productontwikkeling en toegang tot een inspirerend expertennetwerk. Het hele traject is gratis.

De Challenge richt zich tot denkers, designers en doeners die ontwerpen voor 'disruptie'. Ontwerpers die begrijpen dat technologie een middel is om betere producten te ontwikkelen en geen doel op zich. Studenten, starters, bedrijven, ervaren professionals… iedereen kan meedoen. Inschrijven kan individueel of in team/bedrijf.

Deadline voor inschrijvingen: 1 maart 2015.