BOSS paints ontwikkelt binnenkort een aantal nieuwe reeksen behangpapier binnen het We Are Colour gamma, en is daarvoor op zoek naar grafisch talent. Iedereen met een liefde voor mooie vormgeving en/of illustratie komt daarvoor in aanmerking. Kortom, mensen die blij worden van mooie vormen, stralende kleuren en het juiste papier.

Die zoektocht doet BOSS paints niet via een traditionele ontwerpwedstrijd waarin het portfolio voorop staat, maar aan de hand van een heuse BOSS paints Academy. Geselecteerde ontwerpers krijgen van experts de kneepjes van het vak aangeleerd op het vlak van trends en hoe je die vertaalt in je werk en maken kans op een unieke samenwerking met BOSS paints.

Dat bij het bedenken van behangpapier heel wat werk komt kijken weten ze bij BOSS paints al langer dan vandaag. Het bedrijf heeft een goeie 250 werknemers, een jaaromzet van bijna 50 miljoen euro en bovenal: meer dan 70 jaar ervaring.

Om die kostbare kennis door te geven krijgen enkele vormgevers en illustratoren de kans om tijdens enkele praktische sessies een deep dive te nemen in enkele trends. Samen met een aantal specialisten (zoals Karina van Studio Woot Woot en Mats Rombaut) leren ze omgaan met trends, kleuren, patronen en materialen. De workshops vinden bovendien plaats op verrassende plekken, zoals het WATT appartement of de splinternieuwe MEET& ruimte.

Tijdens die workshops gaat BOSS paints op zoek naar een vormgever of illustrator waarmee het klikt. Hij of zij mag daarna een eigen reeks behangpapier binnen We Are Colour ontwikkelen, die op royalty-basis in alle winkels verkocht zal worden!

BOSS Paints werkt rond de volgende drie trendstijlen:

- Een historische/modernistische stijl, met elegante, verfijnde, excentrieke en artistieke trekken. Deze stijl past bij stedelingen met een zwak voor kunst, luxe en elegantie.
- Een nordic stijl die natuurlijke, ruwe en onafgewerkte elementen mixt met lichte patronen en vergrijsde pastels. Het is een stijl die past binnen het herontdekte togetherness en het eenvoudige leven.
- Een innovatieve stijl, een stijl die duidelijk technologisch, stedelijk en wetenschappelijk geïnspireerd is. Dit is een stijl voor de geconnecteerde stedeling.

Download hier een aantal kenmerkende beelden.

VRAGEN?

Neem contact op met Candide (056 73 82 12, 0476 76 96 73) van BOSS of Bert (09 278 65 42) van DIFT.

De beelden vind je hier.

Het reglement vind je hier.

HOE INSCHRIJVEN?

Stuur een mailtje met welke stijl volgens jou het beste aansluit bij jouw werk naar bert@dift.be.