Ondernemerscentrum Kortrijk en Designregio Kortrijk bieden middelbare en hogere scholen een gratis rondleiding en workshop aan op Week van het Ontwerpen.


Ondernemerscentrum Kortrijk en Designregio Kortrijk slaan dit najaar de handen in elkaar en bieden klassen van het 5e en 6e middelbaar en van het hoger onderwijs een gratis rondleiding aan op de expo WO16 - We are the next generation en een workshop rond ondernemerschap en creativiteit.

Inspireer je klas met de beste innovatieve en sociaal relevante studentenprojecten uit de creatieve Vlaamse ontwerpopleidingen: van product design en architectuur tot juweelontwerp en gaming. En laat hen daarna zélf in aanraking komen met ondernemerschap en creativiteit tijdens een boeiende workshop.


Duur: halve dag
Data: 14 oktober (vrij), 17-21 oktober (ma-vrij), voor- of namiddag
Locatie: Texture Kortrijk, Noordstraat 28, 8500 Kortrijk (workshop op wandelafstand)
Gratis!


Timing: rondleiding van 1u op de expo met een storyteller, gevolgd door een workshop van 2u. We bieden 2 workshops aan, waarvan 1 gekozen moet worden:

1. Leren ondernemen, kan dat? Twee jonge creatieve ondernemers vinden van wel en nemen een klas mee doorheen de verschillende stappen van het ondernemerschap. De studenten gaan aan de slag met de case van een regionaal bedrijf, ontdekken welk type ondernemer ze zelf zijn en wat het nu écht inhoudt om je eigen business uit de grond te stampen. Ervaringsdeskundigen inspireren tot creatief ondernemen!

2. Verras met een creatief en uniek Business Project! Experten van Howest gaan tijdens een exclusieve Innowiz creativiteitssessie met de studenten aan de slag om de grenzen van hun creativiteit te verkennen. In 4 stappen vormen we hun idee om tot een succesvol, innovatief en creatief product. Val op door een knappe vormgeving, een slimme aanpassing, een atypisch concept... en maak van jullie Business Case een project dat alle andere overstijgt!


Mail naar info@weekvanhetontwerpen.be met je voorkeursworkshop en -datum.