De winnaars van de Spaces Categorie van de Interieur Awards 2016 zijn bekendgemaakt. De jury had de taak om 5 ontwerpen te selecteren uit 80 kwalitatieve inzendingen uit maar liefst 20 verschillende landen. Voor de tweede editie van dit concept kregen de kandidaten de opdracht om een ontwerp te creëren voor een bar met een sterke connectie tussen het design- en foodconcept. De 5 winnende ontwerpen zullen gerealiseerd worden op de Biënnale INTERIEUR van 14 tot 23 oktober.

De 5 winnende concepten die uitgevoerd zullen worden op Interieur 2016:

  • Terra, een concept van Carolien Pasmans, Bram Aerts en Claudio Saccuci van TRANS Architectuur en Stedenbouw in Gent (België)
  • Le Banquet Gaulois, een concept van Matteo Ghidoni en Jean-Benoît Vétillard uit Milaan (Italië)
  • We are family, een concept van Pauline Deltour, Anne-Laure Gautier en Gwenaëlle Girard van En Bande Organisée uit Parijs (Frankrijk)
  • Bar Nose, een concept van Mayu Takasugi uit Tokio (Japan) en Johannes Berry uit Zuid-Afrika
  • Made/Found een concept van Jon Kleinhample en Maša Lončarič van Klein Agency in Antwerpen (België)

De Interieur Awards maken al enige tijd deel uit van de Biënnale interieur. Enerzijds is er de categorie Spaces, waarbinnen een bar concept wordt ontwikkeld. Anderszijds is er de categorie Objects, waar een nieuw object wordt ontwikkeld relevant voor de leefomgeving. Die call loopt nog steeds. Indienen kan hier. Bovendien is deze wedstrijd een belangrijke springplank voor ontwerpers.

2 concepten uit Kortrijk kregen bovendien een eervolle vermelding. Root: een concept van Jessy Van Durme en Sophie Vanwynsberge en Tops, van Olivier Caluwier van FIVE AM.