De actie ‘Kortrijk Renoveert’ schoot uit de startblokken. Kortrijk streeft naar kwaliteitsvolle woningen in de stad door steun te verlenen aan mensen die renovaties willen doorvoeren voor hun woning. In het kader van deze campagne wordt in samenwerking met Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen en oplossingen, renovatie en dakisolatie in de kijker gezet in de Kiosk op de Graanmarkt.

De presentatie in de Kiosk kaart het belang aan van dakisolatie. Maar liefst 30% van de warmte in een huis verdwijnt via het dak. Het is dus van cruciaal belang om voldoende en correct te isoleren voor een energiezuinige en duurzame woning.

Met het renovatiebeleid van Kortrijk ondersteunt de stad mensen om de kwaliteit van hun woning te verbeteren. Tal van premies zijn ingevoerd om de kosten te helpen verlagen bij een renovatie. Maar het aanvragen van dergelijke premies loopt vaak minder vlot dan gewenst. Het vele papierwerk en het zoeken naar aannemers zorgt in vele gevallen voor kopzorgen. Een Kortrijks team van renovatiebegeleiders helpt in het kader van Kortrijk Renoveert met het aanvragen van premies of het opstellen van een stappenplan (en dit volledig gratis).

De installatie in de Kiosk legt de focus op renovatie en dakisolatie. Daarvoor wordt samengewerkt met Wienerberger, een van de grootste baksteen- en dakpanproducenten ter wereld, met de gekende merken Porotherm, Terca, Desimpel en Koramic en met de Belgische hoofdzetel in Kortrijk. Wienerberger speelt reeds jarenlang een actieve rol in het ontwikkelen van duurzame producten en productiemethodes die mens en milieu respecteren en is dan ook een een uitstekende partner voor dit initiatief.

Renovatieplannen?

U kunt de renovatiebegeleiders gratis contacteren op renovatie@kortrijk.be of via het telefoonnummer 1777.

Van plan om je dak te isoleren? Er wordt ook een workshop georganiseerd rond isolatie: ‘Je dak isoleren, hoe begin je er aan?’. Deze gaat door op 15 februari 2016 om 19.30. Sint-Annazaal, Begijnhof. Inschrijven kan via gerda.flo@kortrijk.be.