Het West-Vlaamse familiebedrijf Vanhalst stelt deze maand in de Kiosk&Vitrines van Designregio Kortrijk zijn nieuwe merk Atelier Pierre voor. Vanhalst wil onder deze merknaam jonge Belgische ontwerpers een kans geven om hun eerste collectie te ontwikkelen.

Vanhalst, opgericht in 1968 is reeds een vaste waarde op de markt van geboortegeschenken, communie- en huwelijksbedankjes, maar wil met dit nieuwe initiatief nu ook de markt van leef-accessoires betreden. In de Kiosk&Vitrines van Designregio Kortrijk wordt de eerste collectie van Atelier Pierre voorgesteld, de noRdic range. Deze werd ontwikkeld binnen de stage van Bert Declercq, laatstejaarstudent Industriële Product Ontwikkeling aan Howest. NoRdic zijn uitgelaserde minimalisitische dierenfiguren opgebouwd uit houten puzzelstukken.

Vanhalst nodigde Vincent Sheppard uit om de presentatie op de twee locaties in de Kortrijkse binnenstad mee vorm te geven. Vincent Sheppard is een regionaal bedrijf dat originele meubels ontwerpt en produceert in natuurlijke materialen.

Voor de presentatie werd een huiselijke, warme setting gecreëerd met de meubels van Vincent Sheppard en de noRdic collectie. Dit onder het wakend oog van Pierre Vanhalst, de overgrootvader van de familie, die als beeld voor Atelier Pierre wordt gebruikt en zelf ook creatieve ondernemer was. Op die manier wordt de authenticiteit en de sterke roots van het merk genadrukt.

Download hier het persdossier. Voor meer informatie en beeldmateriaal, neem contact op met lisa@designregio-kortrijk.be of op 056/51.91.83

De eerste collectie noRdic wordt vanaf juni o.a. verkocht bij Byttebier en Verana in Kortrijk, Accolade in Waregem, Spherebox in Wielsbeke en ’t Casteelken in Rumbeke.