De Henry van de Velde Awards tonen en lauweren zowel nationaal als internationaal Vlaamse ontwerpers, bedrijven, producten, projecten en diensten die vanuit design en oplossingsgericht een positieve impact hebben op de economie en de samenleving.
De Henry van de Velde Awards worden breed gedragen dankzij de gedeelde visie van een professionele jury met belangrijke expertise in de sector.
Met de officiële prijsuitreiking, tentoonstelling en publicatie vormen de Henry van de Velde Awards een platform voor Vlaams design.

Er worden 10 Henry van de Velde Awards 2017 uitgereikt aan producten ontwikkeld vanaf 1 april 2016. Dit zijn de 6 categorieën waarvoor kon ingeschreven worden:

Communication
Design-led crafts
Ecodesign
Efficiency
Everyday Life
Healthcare

Stem nu voor jouw favoriet uit onze regio en zorg dat het de Henry van de Velde Public Award 2017 wint!


  • Virus is een speelse en multi-inzetbare picknicktafel, ontworpen door Dirk Wynants (Extremis), met verschillende gedaantes. Een tafel die enerzijds weinig plaats inneemt maar anderzijds toelaat om samen te zitten met twee tot vijf personen.

​Stem op Extermis!


Aperi is een digitaal communicatieplatform dat het klassieke oproepsysteem vervangt en verbetert: het brengt tal van toepassingen samen in één module en vergemakkelijkt de communicatie tussen senioren, zorgverleners en familieleden.
Stem op Pilipili!


Tableskin is een 100% Belgisch en tactiel tafellaken met bijhorende servetten, ontworpen door Lore Langendries en geproduceerd bij Verilin.
Stem op Verilin!


De Tam Tam vuurkorf is een duurzame vuurkorf, ontworpen door Bart Van houcke én Dwight Warnez, die het hele jaar door gebruikt kan worden.
Stem op Copain!


XANT M is een middelgrote windturbine die eenvoudig te installeren, gemakkelijk te vervoeren en beter inpasbaar in het landschap is dan andere windturbines.
Stem op XANT M!

Stemmen kan nog tot en met 22 december 2017. Het resultaat kom je te weten op 30 januari 2018 bij de uitreiking in BOZAR.