VERNIEUWEND BEURSCONCEPT MET NADRUK OP VOLLEDIG PRODUCTONTWIKKELINGSTRAJECT

PROTOTYPING 2016 is een verbindingsplatform voor alle betrokken in de prototyping industrie, zowel in de creatieve als de maakindustrie. Het is een sterk gebruiksgerichte vakbeurs voor al wie actief is op vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in lage volumes. Iedereen binnen de prototyping waardeketen, vanaf het idee tot de productie in lage volumes, komt hierbij aan bod.

@ KORTRIJK XPO, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk

Woensdag 9/11: 13.00 - 20.00 & Donderdag 10/11: 10.00 - 18.00

Niet de beurs, maar de mens achter het ontwerp staat centraal.

Geen klassieke beursindeling, maar open uniforme exposantenmodules op PROTOTYPING! Deze vernieuwende & verrassende beurslay-out bevordert de spontane interactie tussen exposant en bezoeker. Met bovendien een sfeervolle setting en free cateringpunten!

Op het programma

1. Seminars: Inspirerende verhalen met nadruk op alle stappen van een ontwerpproces


Ontdek unieke verhalen van achter de R&D schermen bedrijven met een zeer divers profiel (productontwerpers, software leveranciers, technologieleveranciers van 3D printen, frezen en andere materiaalbewerking, elektronika, patentonderzoek...).. In de inspiring cases brengen creatieve geesten (designers, R&D managers, creatieve ondernemers …) hun eigen verhaal achter het ontwerpproces van een bepaald product, materialen of processen. De nadruk wordt gelegd op de verschillende stappen in het ontwikkelingsproces: aanpak, gebruikte materialen, technieken, overwonnen drempels … Bij de company sales pitches laten exposanten op een laagdrempelige maar krachtige manier in maximum 6 minuten kennis maken met hun technologieën.

2. THE SQUARE: focus op productontwikkeling van de toekomst

“The Square” wordt de eyecatcher op PROTOTYPING 2016. Achter de schermen van deze laboratoriumachtige constructie centraal op de beursvloer wordt de focus gelegd op productontwikkeling en prototyping van de toekomst. U ontdekt er een selectie van nieuwe materialen, machines, technologieën, virtuele tools enz…rechtsreeks uit de R&D afdelingen van kennisinstellingen, multinationals maar ook startups. De materialen en toestellen worden gepresenteerd op uniforme sokkels en bieden u de kans om een niet zo voor de hand liggende invalshoek op materialiseren te bekijken.

The Square wordt ongetwijfeld een inspirerende ontmoetingsplaats waar je ter plaatse ideeën en kennis kunt uitwisselen met de bedenkers van de prototypes en objecten.

3. Real-life demo's: prototyping studios

Los van het exposantenaanbod biedt PROTOTYPING heel wat beleving wat je niet op andere klassieke vakbeurzen terugvindt. Zo zijn er de ‘live prototyping studios’ waar je doorlopend over de schouder van ontwerpstudenten van Howest en UGent kan meekijken hoe ideeën tastbaar worden gemaakt dankzij een aantal (traditionele) technieken. Er zijn doorlopend workshops* over houtdraaien, lassen, laser cutting, werken met thermoharders & composieten. Op donderdag is er een demo van de fusion software van Autodesk.

4. Virtual Reality Points: VR studios

VR POINT 1 - When game technology meets prototyping
Collaborative prototyping in Virtual Reality
Howest - Digital Arts & Entertainment

De massale investeringen in virtual en augmented reality technologie vanuit de game industrie maken het mogelijk om op een toegankelijke manier ook de meerwaarde te exploreren binnen andere domeinen. Maak kennis met ‘virtual reality prototyping’, een collaboratieve toepassing waarin u samen met uw collega beleeft wat deze technologie kan betekenen voor de toekomst van prototyping.

VR POINT 2 - VR in prototyping
Achilles Design
Naast dit VR point, ga ook naar de case study seminar van Achilles op 9 nov. om 15u in zaal Beta over het gebruik van VR in prototyping.

Wil je deelnemen als exposant? Hier vind je alle informatie!

Wil je Prototyping 2016 gratis bezoeken? Registreer je hier!