lles is tijdelijk, alleen de gevolgen zijn permanent. Het einde van bezit. Don't own, enjoy!

Intercommunale Leiedal nodigt u als beleidsmaker, stakeholder, ondernemer of geëngageerde burger uit op de jaarlijkse Ontmoetingsavond op 23 mei 2017 in Waregem.

Voor deze editie strikte Leiedal Thomas Rau, ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Hij licht Material Matters toe, het boek dat hij samen met zijn vrouw Sabine Oberhuber schreef. Material Matters is een ontdekkingstocht die de wereld zoals wij die kennen volledig op zijn kop zet. De auteurs werken stapsgewijs toe naar een nieuw economische model. Een wereld waarin de consument niet langer 'eigenaar' maar 'gebruiker' is, materialen rechten krijgen en afval verleden tijd is.

Aansluitend gaat een straf panel van sleutelfiguren uit diverse sectoren in debat met Thomas Rau over een duurzame toekomst voor onze regio: Leen Laconte (Overleg Kunstenorganisaties), Kaat Peeters (Sociale Innovatiefabriek), Leo Van Broeck (Vlaams Bouwmeester) en Mieck Vos (VVSG).

PRAKTISCH

Dinsdagavond 23 mei in CC De Schakel, Schakelstraat 8, 8790 Waregem.

PROGRAMMA

17.00 uur: "We moeten de economie organiseren zoals een bibliotheek." Het is slechts één van de vele quotes uit het boek Material Matters van Thomas Rau. Vandaar dat een vrij bezoek aan de prachtige bibliotheek (UiTPAS activiteit) van Waregem aangeraden is. Intercommunale Leiedal zorgen voor een meet & greet met de architect, een streepje muziek en inspirerende quotes uit Material Matters nemen je mee op pad. In samenwerking met bibliotheek Waregem en zuidwest.

18u00 uur: onthaal CC De Schakel

18u30 uur: verwelkoming door Koen Byttebier, voorzitter Leiedal

18u35 uur: lezing Thomas Rau

19u15 uur: debat met Thomas Rau, Leen Laconte (Overleg Kunstenorganisaties), Kaat Peeters (Sociale Innovatiefabriek), Leo Van Broeck (Vlaams Bouwmeester) en Mieck Vos (VVSG). Moderator van dienst is Mieke Dumont.

20u00 uur: receptie en netwerkmoment

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan tot 15 mei

test foto
hier komt een foto