Greenville, of all places…
Kortrijk en Greenville (South Carolina, VS) zijn ‘sister cities’. Een delegatie van Greenville kwam in 2016 op bezoek in Kortrijk. Nu was het onze beurt om onze beste kant in de zuidelijke staat te tonen.
En of het de moeite was! We hebben eigenlijk heel wat gemeen…
  • een rijk textielverleden en de bewuste keuze om zich te diversifiëren naar andere industrie zoals technologie, machinebouw, automotive, … Getuige daarvan de vestiging van bedrijven als BMW, General Electric, Michelin.
  • schitterende publieke ruimte aan de Reedy River. Tot het jaar 2000 liep de ring over een prachtige waterval midden in de stad. Nu is deze vervangen door de Liberty Bridge voor voetgangers en fietsers. Is het toeval? Ze is nagenoeg een kopie van onze Collegebrug. Het prachtige park rond de rivier, maak de site helemaal compleet.
  • top-opleidingsfaciliteiten: Fine Arts Center (http://www.fineartscenter.net/) en Next High School (http://www.nexthighschool.org/) bieden unieke creatieve opleidingen voor middelbare schoolstudenten. Clemson University (http://www.clemson.edu/), CU-ICar (http://cuicar.com/), Gene Haas Center for Manufacturing Innovation (http://ghaasfoundation.org/gene-haas-center-for-manufacturing-innovation/) zijn ‘high class’ onderwijs- en onderzoekinstelllingen die nauw samenwerken met de industrie.
Maar wat het echt uniek maakt zijn de fiere inwoners van Greenville zelf. Het zijn geboren netwerkers. “Every person is an opportunity, let’s connect.” Ze netwerken vanuit een lange termijn visie. “Ooit brengt het op.” Positieve vibes, dat hebben wij gevoeld.

De menselijke banden zijn versterk tijdens deze korte trip, de basis voor een lange termijn samenwerking.

Check ook de blog van Roel Vandommele (Howest) voor meer verhalen over deze boeiende stad.
https://storify.com/roelvandommele/the-future-of-automotive