Feeling Wonen organiseert samen met Designregio Kortrijk en enkele andere partners uit het veld, een exclusieve wedstrijd voor designers: Design Fast Track.


Omdat wij allemaal sterk geloven in ons eigen Belgisch talent, en ontwerpers in spe of met een minimale werkervaring willen ondersteunen, hebben we de handen in elkaar geslagen en gaan we op zoek naar nieuw designtalent.

Wat is het doel?

We willen ontwerpers de kans geven unieke professionele ervaring op te doen in zijn of haar design vakgebied. De winnaar zal dan ook 2 jaar een Masterclass design mogen volgen.

Wat is de opdracht?

Een project voorstellen rond het thema biodiversiteit. Het thema moet ruim worden geïnterpreteerd en duidt op de verscheidenheid aan mogelijkheden, nieuwe technieken en materialen in connectie met de natuur. De selectie zal gebeuren door al onze partners én in het bijzijn van designer Alain Gilles, en ecodesignspecialiste Evelyn Lafond van OVAM, als gastjuryleden.

Wat kan je winnen?

De winnaar wordt gedurende twee jaar professioneel begeleid d.m.v. educatieve sessies, workshops en professionele samenwerkingen waarin het thema biodiversiteit een rode draad blijft. Het parcours wordt op verschillende momenten voorgesteld in Feeling Wonen en het winnend voorstel zal te zien zijn op de Biennale Interieur 2018. Het eindontwerp van zijn 2-jarige opleiding zal eveneens te zien zijn op de Biennale Interieur 2020.

Hoe kan je deelnemen?

Je levert een projectvoorstel aan, begeleid door een motivatiebrief waarin je uitvoerig beschrijft hoe jij het thema biodiversiteit zou vertalen naar een ontwerp. Het voorstel helpt de jury te begrijpen in welke richting je wil gaan en verduidelijkt jouw doel en visie als ontwerper. Jouw idee moet visualiseerbaar en haalbaar zijn. Het projectvoorstel dient te worden vergezeld van beelden (digitaal of andere) en jouw CV. Je kiest zelf het medium (digitaal, papier, video,..) waarin je je wil uitdrukken. Je hebt een maximum ervaring van 3 jaar of je bent een laatstejaarsstudent(e).

Deelnemen kan tot en met 6 september 2018 via Sanoma – Feeling Wonen – Design Fast Track, Stationsstraat 55, 2800 Mechelen

of digitaal via designfasttrack@sanoma.com.

Wie zijn de andere partners?

  • Biennale Interieur: De vzw organiseert sins 1968 de gelijknamige internationale design biennale in Kortrijk. In oktober vindt de 25ste editie plaats.
  • Flanders DC: Flanders District of Creativity ondersteunt, promoot en verbindt creatieve ondernemers uit Vlaanderen. Het is het unieke aanspreekpunt voor ondernemen in de creatieve sector. Daarnaast opent Flanders DC deuren in het buitenland, brengt het erkenning via de Henry van de Velde Awards en heeft het een groot netwerk.
  • Mad Brussels: Fashion and Design Platform is het Brusselse expertise- en promotieplatform voor mode en design, gericht op de economische ontwikkeling en de uitstraling van Brussel.
  • WBDM: Wallonie Bruxelles Design Mode is een overheidsinstelling die Waalse en Brussels ondernemingen en ontwerpers uit de mode- en designsector ondersteunt bij het uitbreiden van hun activiteiten naar het buitenland.
  • Modesign Academy: Dit is de eerste school in België die een opleiding management in Fashion & Design aanbiedt.

Franstaligen kunnen de informatie ook terug vinden op de website van Gael Maison.

Meer info