De naam Mantiro roept Italiaans design op, maar het team achter het merk is helemaal West-Vlaams. Mantiro ontwikkelt tafels waarin ze zuiderse flair en inspiratie met West-Vlaamse zin voor detail en kennis van het vak combineren.

In 2017 besloten de twee zaakvoerders om met hun liefde voor hout aan de slag te gaan. Vanuit het atelier in Lendelede en onder de naam Mantiro maakt het team houten tafels en salontafels van de allerhoogste kwaliteit. Mantiro werkt uitsluitend met hout van Belgische leveranciers, waarna het materiaal met veel respect voor de natuurlijke vorm en uitstraling verwerkt en bewerkt wordt. Een unieke combinatie van ambacht en technologie.

Voor de presentatie in de Kiosk werkte Mantiro samen met interieurarchitect Jelle Vandecasteele. Jelle Vandecasteele is gevestigd in Heule, in de creatieve hub Muster. Hij is gespecialiseerd in interieurarchitectuur en algemene conceptontwikkeling, met een hands-on en enthousiaste aanpak. Samen ontwikkelden ze een kleurrijke presentatie als eyecatcher op de Grote Markt in Kortrijk.

Dat '1 + 1 = 3' is, weten we in West-Vlaanderen al langer. Daarom werd voor dit project samengewerkt met een aantal sterke partners. Het innovatieve vloerbekledingsmerk Bolon zorgt voor een frisse, opvallende uitstraling en DARK voor bijpassende designverlichting. Het Kortrijkse Verilin kleedde de tafel op een elegante manier aan met haar ontwerp Tableskin. Een 100% Belgisch en tactiel tafellaken met bijhorende servetten, ontworpen door Lore Langendries en geproduceerd bij Verilin. Dit ontwerp én Verilin zelf mochten onlangs nog een Henry Van de Velde Award ontvangen.

Een ijzersterk staaltje samenwerking, zoals we dat bij Designregio Kortrijk graag zien!

De Kiosk in centrum Kortrijk wordt iedere maand ter beschikking gesteld van een regionaal bedrijf dat er een innovatieve presentatie opzet van hun producten of diensten in samenwerking met een ontwerper.

Contactgegevens:

Mantiro
www.mantiro.eu, info@mantiro.eu
Nico 0472 353 286 Creative Designer, Sergey 0472 312 350 Industrial Designer
De tafels zijn op maat te bestellen.

Interieurarchitect Jelle Vandecasteele
www.jelle-vandecasteele.be, info@jelle-vandecasteele.be, 0486 51 15 56

Designregio Kortrijk
Lisa Declercq, lisa@designregio-kortrijk.be, 056 51 91 83