Wat zou er gebeuren als de Kortrijkse musea samen met BuBox, een maand lang tien leegstaande winkelpanden in de binnenstad zouden inpalmen? Dat ontdek je in december op ‘Mag het wat meer zijn?’, een origineel stadsevent in Kortrijk! In de Kiosk op de Graanmarkt kan je nu reeds een teaser van #maghetwatmeerzijn vinden.

In december kun je er ronddwalen in een van de tien kamers. Zo kun je je er vergapen aan een weefgetouw waaraan verschillende kunstenaars werken of knikkers laten rollen over de Kortrijkse bruggen, op schaal gebouwd door de musea. In een andere kamer staat dan weer een gigantische 'stadsboom', waarop je samen met genealogen ontdekt hoe je persoonlijke stamboom vertakkingen heeft naar beroemde Kortrijkse families.

An Vandersteene, schepen van Cultuur: "Het is een traditie voor handelszaken om hun etalages en vitrines sfeervol aan te kleden tijdens de koude kerstdagen. De musea Kortrijk gingen met dit idee een stapje verder en richtten met DIFT 10 leegstaande vitrines in. 'Mag het wat meer zijn?' wordt een stadswandeling vol verwondering en beleving die de donkere winterdagen extra kleur geven!"

Heel wat kamers spelen ook met typisch Kortrijkse eigenschappen of fenomenen. Er is bijvoorbeeld een spel waarmee je kan testen hoe goed jij het als vlashandelaar zou doen. Er komt ook een installatie die traditionele Unica-poppen tentoonstelt. Voor het project werkt de vzw stedelijke musea Kortrijk en BuBox samen met DIFT, een creatief bureau uit Gent, dat eerder met grootse installaties op de Biënnale Interieur en in C-Mine stond.

De teaser installatie is nu reeds te bewonderen in de Kiosk op de Graanmarkt. De tien kamers zijn vanaf 8 december 2017 tot en met 8 januari 2018 gratis te bezoeken. Een overzicht met de locaties en beelmateriaal is te vinden op www.maghetwatmeerzijn.be