Op 27 mei geeft prof. André Loeckx een lezing over stadsvernieuwing in de reeks Stadsmatinees van kenniscentrum ARhus.

Steden in transitie worden geconfronteerd met maatschappelijke uitdagingen op het vlak van demografische, economische en duurzame transitie. Concreet betekent dit dat vele steden op zoek gaan naar manieren om nieuwe economische activiteiten uit te bouwen in specifieke stadsdelen, hetzij op vlak van productie of consumptie. Anderzijds impliceren allerhande demografische verschuivingen een vernieuwde en groeiende vraag naar kwaliteitsvolle, duurzame en verweven woon- en werkfuncties in het bestaande stadsweefsel. Belangrijk hierbij is de wens tot het aanbieden van betaalbare woningen voor zowel gezinnen als alleenstaanden, zodat stadsvernieuwing niet de facto leidt tot verdrukkingseffecten op de woningmarkt.

De sessie verschaft inzichten in de hedendaagse dynamiek rond deze thema’s aan de hand van opgebouwde expertise in de context van Vlaamse stadsvernieuwingsprojecten en concrete cases.

Meer info & inschrijven (inschrijven voor 20 mei)

De Stadsmatinees zijn een organisatie van Kenniscentrum ARhus, de Vrije Universiteit Brussel, Cosmopolis en Brussels Academy, in samenwerking met de Stad Kortrijk, Oostende Werft – AGSO (Autonoom Gemeentebedrijf Stadsvernieuwing Oostende), de Stad Roeselare en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen.

27/05/2016 om 10u00 in de Budafabriek, Dam 2a Kortrijk
+32 (0)51 69 18 00
info email: info@arhus.be