De K-totem op de Kluifrotonde in Kortrijk kreeg een volledig nieuwe bekleding. Na de houten constructie van Woodstoxx, ligt de focus dit keer digitaal met het Kortrijkse bedrijf Greygin en hun applicatie Play it Safe.

Greygin wil de standaard worden voor veiligheids- en preventietraining binnen de zorg-, productie- en logistieke sector. Het bedrijf werd opgericht door Brecht Kets en Mike Ptacek, beiden jarenlang lector bij de opleiding Digital Arts and Entertainment van Howest dat onlangs nog werd uitgeroepen tot de beste gaming opleiding ter wereld. Brecht en Mike combineerden jarenlang hun lesopdracht met een eigen start-up, maar kozen er recent voor om nu volledig voor Greygin te gaan. En dat loont, want het bedrijf ontving vorig jaar de Bizidee 2017 award, wordt ondersteund door imec.istart en het BlueHealth innovation centre en kreeg al heel wat persaandacht. Ze zullen dit voorjaar ook als een van de eersten hun intrek nemen in de co-creatiehub Hangar K op Kortrijk Weide.

Hun eerste product Play It Safe is een op games gebaseerd leerplatform dat als doelstelling heeft om alle werknemers van organisaties op te leiden over essentiële veiligheids- en preventieregels. Het platform kreeg zijn vuurdoop bij AZ Groeninge, nadien volgden nog zes andere ziekenhuizen. Het gamification element moet zorgen voor efficiëntere opleidingen met een kwaliteitsgroei van 30 procent en een tijdswinst tot 4 keer de traditionele opleidingen. Via de Play it Safe-applicatie kan een werknemer trainen wanneer en waar het hem of haar past. De focus ligt niet op een eenmalige sessie, maar op het trainen op meerdere momenten. Door een herhaling van korte trainings- sessies van vijf minuten wordt er gemikt op meer rendement dan bij een klassikale sessie van vier uur.

Meer info:
https://playitsafe.eu/
+32 (0) 56 59 12 88
lisa@playitsafe.eu

De K-totem werd ontwikkeld binnen het project Kortrijk Creëert en krijgt 3-maandelijks een wisselende bekleding. Interesse om jouw producten op een creatieve manier in de kijker te zetten? Neem contact op via lisa@designregio-kortrijk.be