Onder de noemer “Let’s get digital” wil jongerenzender MNM op zaterdag 27 mei digitale opleidingen en jobs onder de aandacht brengen van jongeren. Dat gaat onder meer gepaard met een live-uitzending vanuit de Budafabriek in Kortrijk waarvan Howest, stad Kortrijk en Designregio Kortrijk de gastheer zijn.

Onze wereld wordt alsmaar digitaler. Dat betekent ook dat er meer en meer digitale jobs ontstaan en onze arbeidsmarkt ook meer en meer digitale profielen nodig heeft.
Om jongeren te sensibiliseren en te enthousiasmeren voor de digitale wereld nemen Digital Belgium, Proximus en VRT nu het initiatief “Let’s get digital”.

Op zaterdag 27 mei staat MNM in het teken van het digitale.
In elke Vlaamse provincie worden zogenaamde masterclasses georganiseerd rond digitale thema’s. In Vlaams Brabant staat de masterclass bijvoorbeeld in het teken van gaming. Howest Digital Arts and Entertainment geeft er een toelichting.

Tussen 13 en 19 uur staat MNM stil bij Let’s get digital aan de hand van een live uitzending vanuit de Budafabriek in Kortrijk. Dat er voor Kortrijk en de Budafabriek gekozen wordt, is geen toeval. De stad Kortrijk zette de afgelopen jaren serieuze stappen met uitrol van verschillende ‘slimme’ oplossingen voor het fiets- en auto-parkeren in het stadscentrum of het digitale stadhuis ‘Thuisloket’. Howest is als hogeschool koploper in Vlaanderen als het over de nieuwste digitale toepassingen gaat en met het Budalab brengt Designregio Kortrijk het 3D-printing en andere digitale maaktechnieken nu ook naar middelbare scholen.

Op 27 mei kan iedereen die zin heeft een bezoekje brengen aan de live-uitzending van MNM.

Op de gelijkvloerse verdieping van de Budafabriek is er het slotweekend van de tentoonstelling Learning in Digital Times (pal in het thema van Let’s Get Digital trouwens), op de eerste verdieping is er de live uitzending met MNM.
Speciaal voor de gelegenheid richt Howest een blokzone in in de Budafabriek.
Studenten kunnen er samen studeren en elk uur een klein optreden meepikken, want MNM voorziet ook een aantal optredens. Een aantal studenten van de opleiding Toegepaste Informatica zullen het belang van cybersecurity aantonen en wie graag een ontwerp wil laten printen of lasercutten kan die dag terecht op de tweede verdieping van de Budafabriek in het Budalab.

Ook tijdens de uitzending is er heel wat aandacht voor de digitale troeven van de Kortrijkse regio. Bedrijfsleiders, bekende vloggers, studenten die digitale producten ontwikkelden, ... ze komen allemaal langs.

U merkt het, het loont de moeite om op zaterdag 27 mei tussen 13 en 19 uur langs te komen in de Budafabriek. En wie dat niet kan, zet die dag gewoon de radio op en stemt af op MNM.

Meer info:

www.mnm.be/letsgetdigital

Tom Delmotte, communicatieverantwoordelijke Howest, 0471/98.30.36
Seel Seynhaeve, communicatie stad Kortrijk, 0498/90.90.17
Lisa Declercq, Designregio Kortrijk, 0473/53.93.47