Een mooie samenwerking tussen gemeente Kuurne en Around Media ontstaan tijdens onze inspiratiereis naar Turijn eerder dit jaar!

Kuurne maakte als eerste gemeentebestuur in Vlaanderen, i.s.m. Aroundmedia uit Beveren-Leie (Waregem), een virtuele rondleiding van hun cultuurgebouwen.

Voortaan kan je de Kubox, de Sint-Pieterszaal, Hoeve Vande Walle, het Oud Gemeentehuis en het Natuureducatief Centrum Het Slot vanuit je luie zetel zelf ontdekken. Met mooie 360°-beelden ontdek je snel hoe de nieuwe foyer in de Kubox er uitziet. Of weet je zo de vergaderzaal in de Sint-Pieterszaal te vinden.

Francis Benoit, burgemeester en schepen van cultuur, vertelt trots: “Ik leerde Wannes van AroundMedia kennen dankzij Designregio Kortrijk. Toen ik de toepassingen zeg was ik enthousiast om dit toe te passen op een gemeente. Met nog geen budget van 1000 euro en eenvoudige middelen is een gemeente als Kuurne in staat al hun gebouwen te tonen. Dit middel zal door vele besturen gevolgd worden. De technologie van 360 graden is bekend maar was vroeger heel duur. Maar met Aroundmedia is het ook voor lokale overheden haalbaar. Hierbij kwam ik als burgemeester op de idee om op onze zalen die we verhuren dit toe te passen. De kruisbestuiving van de verfrissende ideeën van een jonge ondernemer en een dynamisch bestuur leiden voor onze burger tot betere dienstverlening. Met deze eenvoudige tool kunnen we onze zalen nog beter promoten.”

Stijn Verstraete, evenementencoach, vult aan: “Organisatoren kunnen nu van thuis uit door onze zalen wandelen. Zeker nieuwe organisatoren krijgen zo een mooi beeld zonder dat ze al ter plaatse moeten gaan. In de komende weken zullen we de virtuele rondleidingen nog uitbreiden met infopunten in de zalen. Aan de hand van detailfoto’s zullen we de verschillende mogelijkheden en faciliteiten benadrukken.” Jean-Pierre Nys en Robbe Bleuzé van het beheersorgaan /” Deze tool is voor de gebruikers en organisatoren een enorme meerwaarde. Zo zie je onze zalen in het echt en geen technisch grondplan of foto’s. Schepen Jan Deprez bevoegd voor IT , financiën en communicatie : “Betaalbaar, efficiënt en technisch niet moeilijk. Onze dienstverlening wordt er beter van. Ik ben, trots.”

Organisatoren en verenigingen voelen zich meer dan ooit thuis in de culturele infrastructuur. Dat het gemeentebestuur veel investeert om het gebruikscomfort te verhogen, wordt bijzonder gewaardeerd door de vele gebruikers. Dat blijkt ook duidelijk uit de gebruikscijfers van de voorbije jaren. In 2015 werden er in de Kuurnse cultuurzalen 1448 activiteiten georganiseerd. Dat is bijna de helft meer dan in 2014, toen er net geen 1000 activiteiten plaatsvonden.

De virtuele rondleidingen staan vanaf vandaag online op de webstek www.kuurne.be/infrastructuur (doorklikken naar het gebouw van je keuze). Ga snel even kijken! Je vindt op de webpagina’s ook alle informatie over de technische mogelijkheden, het overzicht van de inboedel, de huurprijzen, …

https://www.facebook.com/gemeente.kuurne

http://www.kuurne.be/nieuws/de-virtuele-tour-op

https://www.facebook.com/vrijetijdsdienstkuurne