Het creatief en innovatief Kortrijk wordt misschien niet onmiddellijk gelinkt aan fashion, maar onze stad beschikt over enkele zeer getalenteerde modeontwerpers. Eén daarvan is Charbel Abou Zeidan. Sinds 2013 is hij met zijn label LEBRAHC aanwezig in Kortrijk, én hij heeft er zijn mode-stempel op weten te drukken.

Charbel beschikt over een indrukwekkend portfolio. Na zijn studies in zijn thuisland Libanon ging hij aan de slag bij diens bekendste Haute Couture ontwerper Elie Saab. Hij werkte zich op tot een van de hoofdontwerpers en ontwikkelde er ook zijn liefde voor fotografie. Hij deed ervaring op als studiofotograaf bij filmmaker Nadine Labaki voor o.a. muziekvideo’s, artiesten en modehuizen en als persoonlijke fotograaf bij Dita Von Teese. In 2013 lanceerde Charbel zijn merk LEBRAHC in Kortrijk. Vanuit de Onze-Lieve-Vrouwestraat 11 werkt hij zijn 100% Belgische modemerk uit.

En dat Charbel een creatieve geest is die constant aan het tekenen, schilderen, fotograferen, schetsen en ontwerpen is, zien we ook aan zijn presentatie in de Vitrines en binnenkort ook in de Kiosk. In de vitrines laat hij ons 3 silhouetten zien in een sobere, stijlvolle setting, perfect aansluitend bij de minimalistische elegantie van het merk. LEBRAHC staat voor tijdloos design, geometrische principes, eenvoud en precisie en krachtige kwaliteitsstoffen. Zijn presentatie vult hij op een speelse manier aan met schetsen van modellen op de ramen van de vitrines, waarmee hij onmiddellijk ook zijn tekentalent bewijst.

Na de Paasfoor wordt de presentatie ook doorgetrokken in de Kiosk op de Graanmarkt.
Charbel verkoopt zijn ontwerpen exclusief vanuit zijn winkel in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 11 in Kortrijk, open van dinsdag tot zaterdag, telkens van 14u tot 18u.

Momenteel kan je in de tentoonstelling “Actuele kunst tussen oorlog en vrede” ook kalligrafieën van hem bekijken, Bubox, Broelkaai 6 (Paardenstallen) en Broeltoren Kortrijk, nog tot 19 april.