Ontdek de resultaten van Kortrijk Creëert onder de Noordbrug!


16 bedrijven, 2 hogescholen en 3 designbureaus gingen de uitdaging aan om te co-creëren in het project ‘Kortrijk Creëert’. In januari 2015 werd gestart met maandelijkse co-creatiesessies. Gedurende ruim 18 maanden werd gebrainstormd, gediscussieerd, geschetst en prototypes gemaakt.


Er werden 3 co-creatie-opdrachten gegeven en 3 antwoorden bedacht:

1 | Creëer een wow-gevoel in de stad. Een 3,5 m hoge, abstracte totem waarin men de letter 'K' herkent, wordt een blikvanger in de stad. De totem-'K' krijgt een wisselende bekleding, telkens het resultaat van een samenwerking tussen een bedrijf en een designer.

2 | Creëer een mobiele unit die multifunctioneel kan ingezet worden op pleinen en/of braakliggende terreinen. 50 kunststof modules laten de stadsdiensten in no time een terrein omtoveren tot een speeltuin, voetbalpleintje, kiosk, ... De modules zijn snel te monteren, makkelijk te onderhouden en 100% recycleerbaar.

3 | Creëer een beleving die het DNA van Kortrijk en de Kortrijkzanen weerspiegelt. Wat is jouw fijnste plekje in Kortrijk? De Kortrijkzanen kunnen zelf bepalen wat de moeite waard is om te ontdekken, bezoeken, beleven, ... Vul de middenpagina van het stadsmagazine van Oktober 2016 in, stuur het op, en jouw fijnste plekje binnenkort verschijnen op een digitale stadskaart. Meer info op www.kortrijk.be/fijnsteplekje.


De co- creëerders tonen de uitgewerkte projecten aan het publiek in de eigen pop-up bar UNDER THE BRIDGE van 14-23 oktober onder de Noordbrug. Hier zal je terecht kunnen voor een gezellige kop koffie in een inspirerende co-creatie atmosfeer.

Volg K Under the bridge voor meer info!