Rotary Kortrijk Groeninghe, stadsbestuur Kortrijk, Erfgoedplatform, Designregio Kortrijk, Fotoclub Groeninghe en ontwerper Thibault Florin stellen met trots het 3D project Kortrijk Op Schaal aan u voor op vrijdag 29 juni om 18u00 in de Budascoop Kortrijk.

Inititatiefnemer Rotary Kortrijk Groeninghe bekrachtigt en moedigt reeds decennialang de schwung aan in de stad en ondersteunt de maatschappelijke voortrekkers via kleine en grote giften, door de handen uit de mouwen te steken of door mensen met visie en drive bij elkaar te brengen. Evenzeer wil Rotary ook een rol spelen in het levendig houden van erfgoed en cultuur. Van hieruit groeide het idee om enkele unieke historische gebouwen vanuit een moderne eigenheid en met moderne technieken (3D printing) te belichten.

Hiervoor werd een samenwerking opgezet met Designregio Kortrijk die creativiteit, innovativiteit en ondernemerschap stimuleert in de regio en steeds alert is voor opportuniteiten en kansen voor jong talent. In ontwerper Thibaut Florin zagen ze dan ook een ideale match voor dit project. Thibault Florin is ing.-architect, designer, grafisch ontwerper, fotograaf en muzikant. Gefascineerd door schoonheid in al zijn aspecten richtte hij in september 2016 zijn creatieve speeltuin ‘ISATI. Creative Studio’ op.
ISATI. is een studio die zich focust op de productie van architectuur, designobjecten en fotografie met als doel het scheppen van een totaalbeleving. Thibaut werkte voor Kortrijk Op Schaal het 3D schaalmodel uit van de Broeltorens. Deze schaalversie is de eerste in een vijfjarenplan, om 5 unieke historische gebouwen vanuit een moderne eigenheid en met moderne technieken in de spotlight te zetten.

Het resultaat van deze fijne samenwerking tussen Rotary Kortrijk Groeninghe, stadsbestuur Kortrijk, Erfgoedplatform, Designregio Kortrijk, Fotoclub Groeninghe en ontwerper Thibault Florin stellen we u graag voor vrijdag 29 juni 2018 om 18 uur Budascoop Kortrijk.
‘Onthulling’ door Johan Speecke, voorzitter Rotary Kortrijk Groeninghe en door Vincent Van Quickenborne, Burgemeester van Groeninghestad Kortrijk.

Met dank aan
Kordekor Vyncke AVC Waelkens Vansteelandt Dekeyzer Goddeeris