Op vrijdag 17 februari en zaterdag 18 februari 2017 gaat in Kortrijk het woordfestival Memento door, met als centrale thema ‘slaap’. Naar aanleiding van dit festival opent in de KIOSK op de Graanmarkt een waar schrijverslab: een tijdelijke residentieplaats voor jonge, opkomende woordkunstenaars uit het Kortrijkse project Letterzetter. Woonwinkel deBesteKamer zorgt met een wisselende creatieve inrichting voor een inspiratievolle setting voor het lab. Een match die gegarandeerd mooie verhalen oplevert!

Bij woonwinkel deBesteKamer op Overleie Kortrijk vind je meubelen, kleinere decoratie en verlichting van Scandinavische labels, maar ook Belgisch talent. De naam is een knipoog naar lang vervlogen tijden toen elk huis slechts één beste kamer had die enkel op zondag mocht betreden worden. De betaalbare selectie van Tom en Elien is ook te koop op hun webshop.

Het Lettertype Collectief is een groep jonge Kortrijkse schrijvers, dichters, muzikanten en kunstenaars die binnen het project geleid worden door Bart Jaques, de eerste Letterzetter van Kortrijk. Samen met hem brengen ze ‘het woord’ op een creatieve, gedurfde manier in het stadsbeeld en de leefwereld van de inwoners. Tot 27 februari 2017 nemen verschillende literaire artiesten hun intrek in het lab om er aan hun literaire interventies te werken, maar ook om andere woordkunstenaars uit te nodigen om samen te creëren.

Neem een kijkje in het lab en zie de Lettertypes en de Letterzetter, de gastheren en –vrouwen van het festival aan het werk!
Boonyi bijt vanaf vrijdag 20 januari de spits af met een vierdaags literair/muzikaal project. Schrijver Hans Depelchin en muzikant/schrijver Jonas Bruyneel gaan op zoek naar de ultieme Kortrijkse koortsdroom.

Boonyi kan je hulp gebruiken: kom tussen 20 en 24 januari naar Boonyi’s Literair Slaapcentrum in de KIOSK op de Graanmarkt en vertrouw hen jouw meest bizarre dromen toe! Vrijdag 20/01 tot zondag 22/01: 10u – 19u30, maandag 23/01: 10u – 14u, dinsdag 24/01: 10u – 19u30

Afgelopen week betrokken enkele woordkunstenaars uit het Lettertype Collectief het Memento Lab. Thomas Jacques en zijn kompaan Dries Devocht werkten er aan de tekst van de installatie die ze op vrijdagavond 17 februari 2017 opbouwen in de Budatoren. In de installatie krijg je opgenomen sessies te horen die draaien rond nachtmerries. De nachtmerries staan in functie van de zeven hoofdzonden.
Hiphopper Siebrand Craeynest bereidde zich er voor op zijn show tijdens A Night Of Hiphop en hoopt ermee een deelname te verzilveren aan de wedstrijd De best’n van ’t westen. En Ruben Van de Woestyne werkte er aan de tekst voor een radio-voorstelling die hij presenteert in Villa Fluister(d)ing tijdens Memento 2017.

Volg al het verse Memento-nieuws op de pagina http://www.kortrijk.be/memento/M17nieuws.


Hou ons in de gaten voor updates over het creatieve schrijverslab!
deBesteKamer
Overleiestraat 3
8500 Kortrijk
info@debestekamer.be
http://www.debestekamer.be
Memento Woordfestival Kortrijk
17 / 18 februari 2017
Stad/Bib Kortrijk
http://www.kortrijk.be/memento
http://www.kortrijk.be/letterzetter