Keep it tiny! Spelavond
op woensdag 18 maart om 18u30
in BK6 (Broelkaai 6, Kortrijk)

De Designers in Residence Kortrijk Lucie Dubois, Oleksandra Gerasymchuk en YunPei Hsiung kunnen Kortrijk niet meteen loslaten en keren dan ook terug op woensdag 18 maart voor een 2e boeiende Keep It Tiny spelavond.

Keep It Tiny is een open source educatief bordspel dat zich bevindt tussen social en speculative design, maar het is vooral een manier om bij te leren over 'tiny houses' en 'small living' door middel van een creatief bouwproces.
Ook de Stad Kortrijk zet in op deze vooruitstrevende vorm van wonen. Schepen Wout Maddens komt de plannen dan ook graag kort even toelichten.

Heb jij zin om ondergedompeld te worden in deze thematiek?
Na een korte introductie krijg je de mogelijkheid om het spel te spelen (met een hapje door Thomas Deruddere // Catering & Home cooking en een drankje!)
Registreer je via het fb-event!
www.keepittiny.be

Enkele foto's door Jonas Verbeke Photography van de vorige spelavond.

Jaarlijks verwelkomt Designregio Kortrijk recent afgestudeerde ontwerpers uit de verschillende creatieve disciplines voor het Designers in Residence Kortrijk programma.
Tijdens een residentie van 3 maanden kregen de geselecteerde ontwerpers in 2019 de unieke kans om een experimenteel concept te ontwikkelen voor 'The Future of Domesticity', door de confrontatie tussen burgers, maatschappij, ondernemers en onderwijs in regio's als Kortrijk.
Het Buda-eiland in Kortrijk is voor hen het middelpunt voor een fascinerende community van creatieve personen, bedrijven, culturele organisaties, creatief onderwijs en eindgebruikers. Het doel is om zich te verbinden met de lokale maakindustrie, grotendeels ingebed in deze regio en lokale producenten op een hedendaagse manier.
De Budafabriek en Budalab Open Makerspace zijn de inspirerende locaties waar ze creëren, werken en leven.
Budalab is een open atelier waar ontwerpers, makers, kinderen, individuen, studenten en scholen creaties maken, workshops volgen, elkaar ontmoeten, uitdagen en inspireren. Via een breed assortiment analoge en digitale tools brengen we mensen uit verschillende sectoren en disciplines samen om synergiën te creëren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lise Van Tendeloo, lise@designregio-kortrijk.be of 056 51 91 83.
www.designersinresidencekortrijk.be